Tentoonstelling EXODUS in Buitenplaats Doornburgh

Foto: Doornburgh

Vandaag, donderdag 23 maart 2023, opent in Buitenplaats Doornburgh de groepstentoonstelling E X O D U S. Hedendaagse kunst, urgente verhalen, een productie van Bijbels Museum en Buitenplaats Doornburgh. Honderden kunstenaars uit diverse disciplines zonden de afgelopen maanden werk in voor de gelijknamige Open Call. Een curerende commissie selecteerde de meest inspirerende kunstwerken voor deze tentoonstelling in het voormalig klooster van de buitenplaats bij Utrecht. 

De groepstentoonstelling EXODUS, naar de verzameling verhalen uit Bijbel, Thora en Koran, gaat over onderdrukking en bevrijding, over vluchtelingenstromen wereldwijd, over slavernij in verleden én heden, over leiderschap en over een lange en ongewisse tocht naar een nieuw leven. Ook is in de tentoonstelling terug te zien dat EXODUS voor veel kunstenaars gaat over de persoonlijke en innerlijke reis. Over de hindernissen onderweg, de ontheemding, hoop en het wortelen op de eindbestemming. 
In de tentoonstelling EXODUS is werk te zien van Mario Sergio Alvarez, Fatima Barznge, Bernardo Beirão, Celine van den Boorn, Airco Caravan, Anook Cléonne, Monika Dahlberg, Sam Drukker, Loes Groothuis, Antonio Jose Guzman, Himmelsbach, Esther Hoogendijk, Marcha van den Hurk i.s.m. makers van de Pauluskerk Rotterdam, Wianda Keizer, Zhixin Liao, Szu-Han Lin, Jaasir Linger, Mehdi Mashayekhi, Joyce Overheul, Marieke Ploeg, Cecilia Rebergen, Sybren Renema, Thom van Rijckevorsel, AnneMarie van Splunter, Hanan Saif, Eva Spierenburg, Gurt Swanenberg, Roosje Verschoor en Alydia Wever.
EXODUS de goepstentoonstelling is open voor publiek van 24 maart t/m 24 september 2023 in Buitenplaats Doornburgh, Diependaalsedijk 17 in Maarssen bij Utrecht.
EXODUS is een samenwerkingsproject van het Bijbels Museum en Buitenplaats Doornburgh.

Cookieinstellingen