Arabisch-Europese cross-over in eerste babyconcert van Frisse Oren

Foto: Frisse Oren

Wiegeling (6-18 mnd) is de nieuwste voorstelling van het Utrechtse muziekcollectief Frisse Oren. “Muziek vervoert, voedt, verbindt en vormt je als mens. Dat begint niet bij 8 of bij 4 jaar, dat begint in het allereerste levensjaar.” Vanuit die stellige overtuiging wil Frisse Oren zo veel mogelijk kinderen van 0 t/m 6 jaar, live gespeelde en nieuw geschreven muziek laten beleven. Frisse Oren vroeg componist Jaber Fayad (Syrië) om verse muziek voor het jongste publiek te componeren. Hoe dat klinkt laten ze graag horen tijdens de open repetities op 18 maart in Theaterhuis De Berenkuil, Biltstraat 166 in Utrecht.

In Wiegeling bevinden spelers Jaber Fayad (ud en compositie), Rudi van Hest (klarinet) en Sterre Konijn (zang, duduk) zich samen met het publiek in het decor van bewegende abstracte vormen, kleurrijke lichtbronnen en elementen die wonderlijke geluiden maken. Een feest voor alle zintuigen.

Arabische klanken
Componist en ud-speler Jaber Fayad (Syrië) werd door Frisse Oren gevraagd om nieuwe muziek te componeren voor de voorstelling Wiegeling. Geïnspireerd door de Arabische wiegeliedjes die hij ooit voor zijn jongere broertje zong, maakt hij composities waarin invloeden van muziek van over de hele wereld en van alle tijden terug te vinden is. De klanken doen je met een glimlach terugdenken aan plekken waar je misschien nog nooit bent geweest…
Het decor, van de hand van Theun Mosk | Ruimtetijd zorgt ervoor dat de muziek niet alleen om te horen is, maar ook om te voelen, in rond te kruipen én aan te raken. Theun Mosk is een veelgevraagd scenograaf en heeft werk gemaakt voor zowel nationale als internationale opera- en theatervoorstellingen, locatietheater en musea. Vorig jaar ontving Theun tijdens het Oerolfestival de Joop Mulder Plak als een erkenning van zijn permanent pionieren op het snijvlak van landschap, locatie, theater en scenografie.
 
Over Frisse Oren
Frisse Oren wil zo veel mogelijk kinderen van 0 t/m 6 jaar, live gespeelde en nieuw geschreven muziek laten beleven. Het muzikale, het fysieke en het theatrale spel van de spelers van Frisse Oren smelt samen tot een unieke vorm die de verbeelding en de verwondering bij de jonge kinderen prikkelt. Het geeft hen de ruimte om de poëzie van het moment te ervaren en hun eigen verhaal te creëren.
 

Cookieinstellingen