DUMS presenteert TraieCtum: Voorjaarsconcert Utrechts muziektalent

Foto: Joris Louwes

Van klassiek tot Coldplay door bloeiend talent: op zondagmiddag 19 februari presenteren 25 jongeren van talentklas TraieCtum hun voorjaarsconcert. In diverse bands en ensembles spelen de muzikanten tussen de 8 en 18 jaar een afwisselend programma. Ook brengen de toekomstige podiumbeesten onder leiding van jazzviolist Tim Kliphuis een eigen groepscompositie ten gehore. Het concert duurt een uur en vindt plaats in de Marnixzaal aan het Domplein.

Sinds een succesvolle auditie afgelopen oktober werken de jongeren bij TraieCtum elke zaterdagmiddag hard aan hun muzikaal talent. Wekelijks repeteren ze in hun vaste ensemble of band onder leiding van een coach van DUMS. Daarnaast ontvangen zij elke week een gastles van een conservatoriumdocent, aanvullende lesmodules en masterclasses van UJazz en de Nederlandse StrijkKwartet Academie.
De artiesten deze middag komen uit heel Utrecht. Van saxofoon tot cello, op harp, darbuka, toetsen, gitaren, blokfluit of bas; voor alle instrumenten is een plek. Wat opvalt bij alle jongeren is hun motivatie, inzet en liefde voor muziek. Dit hoor je terug op het podium. Tijdens het voorjaarsconcert tonen de jonge musici de stukken waar ze de afgelopen weken aan gewerkt hebben. Hierbij treden zij zelfstandig op in klassieke ensembles en popbands.
Vanuit de visie samen spelen, samen leren, samen presenteren is het optreden een belangrijk onderdeel van TraieCtum. TraieCtum is een plus-programma van 25 weken gericht op jong muziektalent uit de hele stad. Het traject wordt georganiseerd door DUMS De Utrechtse Muziekschool in samenwerking met partners uit de muzieksector in opdracht van de gemeente Utrecht. Het programma is gratis te volgen, zodat iedere getalenteerde jongere zijn of haar talent verder kan ontwikkelen.

Cookieinstellingen