The Ozard of Wiz viert het voordeel van anders zijn

Foto: Maas theater en dans

Op woensdag 1 maart 16:00 uur en 19:00 uur speelt de voorstelling The Ozard of Wiz in Stadsschouwburg Utrecht. Deze ontroerende en eigenzinnige theatervoorstelling met een all-queer cast & crew presenteert vogue, popmuziek en melancholie in een seventies sausje. Voor deze productie slaat Maas theater en dans enthousiast de handen inéén met ROSE stories, met dans van Kiki House of Angels en kostuums van MAISON the FAUX.

Wat als je nergens bij hoort, omdat je niet de persoon bent waar iedereen op had gehoopt? In de nieuwe voorstelling van René Geerlings gaan 7 bijzondere mensen terug naar hun kindertijd, een tijd vóór de schaamte. Allemaal hopen ze uiteindelijk bij The Ozard of Wiz te krijgen waar ze hun hele leven al naar op zoek zijn: een thuis, moed, hersenen en een hart.
De voorstelling belicht het sterke contrast tussen de uitbundigheid en extravaganza van de ballroom scene en de kwetsbaarheid van mensen die anders zijn. Er is veel ruimte voor zachtheid en de innerlijke strijd die iedereen mens weleens voert, waarmee de voorstelling juist de moeizame momenten van het bestaan extra aandacht geeft.
Dans in de voorstelling wordt gechoreografeerd door niemand minder dan Guilliano Pinas, vader van Kiki House of Angels, de bekende Ballroom House uit Rotterdam. Voor het eerst choreografeert hij nu voor het theater met hulp van bekende dansers uit Kiki House of Angels.
De kostuums in The Ozard of Wiz worden ontworpen door Gieskes-Strijbis Podiumprijs winnaars van 2021 én Cultuurfonds Mode Stipendium 2022 winnaars, MAISON the FAUX.

RENÉ GEERLINGS OVER OORDELEN EN ANDERS ZIJN
“
Ik ben eigenlijk al mijn hele leven op zoek naar de vrijheid die ik als kind voelde, eerst via spelen en nu via maken. Voor The Ozard of Wiz heb ik mij omringt met dappere mensen die dit verhaal in meer of mindere maten ook hebben geleefd en daar allemaal op hun eigen manier mee dealen. Met deze voorstelling wil ik aan kinderen laten zien dat het juist een voordeel is om af te wijken en dat er mensen zijn zoals jij. Ik sta nu aan de poorten van die kleurrijke wereld en heb zin om er keihard aan te rammelen.”

Reacties

Cookieinstellingen