Vijftiende editie van Stukafest

Foto: Stukafest

Op donderdag 16 februari vindt de vijftiende editie van Stukafest Utrecht plaats. Verspreid over verschillende studentenkamers in en rond de Utrechtse binnenstad zullen twintig culturele acts worden opgevoerd. Swing mee op de deuntjes van electropop-duo Onkruid, luister naar indiepop-artiest Flora Sophi of laat je meevoeren door theatercollectief Voor de Vorm. De volledige programmering en de kaartverkoop verschenen onlangs op de vernieuwde website.

Stukafest is hét jaarlijks terugkerende studentenkamerfestival dat plaatsvindt in verschillende Nederlandse studentensteden. Tijdens dit culturele evenement treedt er iedere ronde in elke deelnemende kamer een artiest op. Bezoekers stellen hun eigen route samen langs drie kamers, waarna de avond feestelijk wordt afgesloten met het spetterende eindfeest in EKKO, genaamd Stukanacht.
De multidisciplinaire line-up bestaat uit muziek, theater, dans, cabaret, beeldende kunst, literatuur, poëzie, film en spoken word. Zodoende wordt er een breed aanbod aan kunst en cultuur in een unieke, vertrouwde omgeving en op een laagdrempelige en betaalbare manier toegankelijk gemaakt voor onder meer studenten en starters.

Programmering
Stukafest Utrecht 2023 kent een diverse programmering met opvallende acts, zoals hiphop-band .multibeat, die eigen werk samenvoegt met creatieve covers en improvisatie en een unieke en dynamische liveshow opvoert, waarin een moderne hiphopsound wordt gecombineerd met jazz- en R&B-invloeden. Naast bekendere artiesten treedt er voornamelijk opkomend talent op, waaronder Hermes en Jet, twee comedians en terechte winnaars van de Test om Stukafest, een comedywedstrijd die afgelopen december plaatsvond in het Comedy Café. Om het festival een echt Utrechts karakter te geven, worden er bovendien zoveel mogelijk lokale artiesten geprogrammeerd.

Diversiteit en toegankelijkheid
Met een uiteenlopende programmering draagt het festival bij aan een divers cultuuraanbod in Utrecht. Naast een scala aan kunstdisciplines wordt er een podium geboden aan cultureel- en genderdiverse artiesten. Bovendien probeert Stukafest Utrecht toegankelijk te zijn voor een breed publiek. Er zijn verschillende Engelse en Language-No-Problem-acts die geschikt zijn voor mensen die de Nederlandse taal niet beheersen of slechthorend zijn. Denk hierbij aan dansvoorstellingen waarbij het fysieke als universele taal dient. Door
een lage ticketprijs te hanteren biedt Stukafest tevens de mogelijkheid om mensen met een kleine portemonnee in contact te brengen met kunst en cultuur.

Ticketverkoop
Tickets zijn te verkrijgen via https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/stukafest-utrecht-2023. Naast een combiticket, bestaande uit drie rondes inclusief toegang tot het eindfeest, is het ook mogelijk om per ronde of alleen voor Stukanacht een kaartje te kopen. Meer informatie over de acts en het festival vind je op www.stukafest-utrecht.com

Reacties

Cookieinstellingen