Het Concertgebouw zoekt jeugdige muziekmakers uit Utrecht voor jubileumeditie Koninklijk Concertgebouw Concours

Foto: koninklijk concertgebouw

Het Koninklijk Concertgebouw nodigt alle 9-14-jarigen uit Utrecht die zingen of een instrument spelen uit om mee te doen aan het Koninklijk Concertgebouw Concours. Bij dit landelijke concours, dat dit jaar zijn 15de editie beleeft, draait het om plezier hebben in muziek maken.

Kinderen krijgen een kijkje achter de schermen, ontmoeten bekende artiesten en musici, en gaan op eigen niveau – of ze nu beginner zijn of al meer muzikale meters hebben gemaakt – aan de slag. Deelnemers die zich al verder hebben ontwikkeld, doen mee aan het finaletraject en maken kans op een geldprijs, een masterclass en een solo-optreden in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Zo wist in 2017 Radu Ratering uit Utrecht met zijn pianospel de titel in de wacht te slepen en een jaar daarvoor pianiste Anna Kuvshinov uit Nieuwegein. Nieuw dit jaar is de aanmoedigingsprijs voor een nog pril, maar veelbelovend talent. Aanmelden voor het concours kan tot en met 18 april via concertgebouw.nl/concours.
Traditiegetrouw nemen er veel kinderen uit Utrecht deel aan het concours. Van jonge pianisten uit Veenendaal, Amersfoort en Vinkeveen en jeugdige violisten uit Nieuwegein, Utrecht en Zeist tot zangers uit Abcoude en Leerdam. Ook deden bij eerdere edities een harpist uit De Bilt mee, net als een dwarsfluitist uit Wijk bij Duurstede en een cellist uit Bilthoven.
Iedereen die tussen de 9 en 14 jaar oud is en wil meedoen, stuurt vóór 18 april een YouTube-filmpje in van een zelf gespeeld of gezongen stuk van maximaal vijf minuten. Op 20 mei is de workshopdag en zien 100 deelnemers elkaar in levende lijve. De kinderen krijgen een kijkje achter de schermen van Het Concertgebouw, ontmoeten bekende musici, gaan zelf op eigen niveau aan de slag en staan ook op het podium.
 

Reacties

Cookieinstellingen