I Light U – Lichtkunst in het Stationsgebied

Foto: CU

Van 6 tot 29 januari staan er circa vijftien imposante lichtkunstwerken in het Stationsgebied rond het thema ‘homecoming’. Een aantal (inter)nationale kunstenaars laat in hun werk zien wat voor hen het begrip ‘thuis’ en ‘thuiskomen’ inhoudt. Zo is er de verbeelding van de reizigersstromen op de trappen van het Jaarbeursplein en maken reusachtige schemerlampen van de Croeselaan een soort huiskamer. 

Deze expositie is te vinden in en rondom het stationsgebied. Op de plek waar wekelijks miljoenen mensen hun weg banen naar hun werk, huis, familie of vrienden, zorgt I Light U voor verlichting. Klik hier voor de plattegrond (PDF, 963.4 KB).
I light U brengt kunst die je laat genieten en aan het denken zet. Juist nu is energieverbruik en een warm thuis een actueel onderwerp. De kunstwerken verbruiken licht en daarmee energie ook al is dat laag vanwege de led-technologie. De partners van I light U in het Stationsgebied doen daarom zelf de verlichting uit in hun gebouwen, zodat de lichtkunstwerken aan kunnen.
Toegang is gratis.

Reacties

Cookieinstellingen