Gedichten in de bieb in Poëzieweek

Foto: Bibliotheek Utrecht

Van 26 januari tot en met 1 februari is het Poëzieweek, met als thema vriendschap. In de bieb is er een speciaal Schrijfcafé over vriendschap. Het Dichtersgilde presenteert een bloemlezing en expositie.

Omdat het bijna Poëzieweek is, staat het Schrijfcafé op zaterdag 14 januari in het teken van dichten en vriendschap. Deelnemers gaan aan de slag met ready-mades en prozagedichten. Ze gaan een gedicht schrijven aan een vriend en een anti-vriend. Iedereen is welkom, schrijfervaring is niet noodzakelijk. Collegezaal Bibliotheek Neude, 14 januari van 10.30 – 12.30 uur. Kosten €15.
De laatste donderdag van januari is altijd Gedichtendag. Deze avond presenteren de dichters van het Utrechts Stadsdichtersgilde de speciale bloemlezing ‘Ik weet niets eens je naam – meer dan 80 Utrechtse dichters verzameld’. Bezoekers krijgen na afloop een gratis exemplaar. De bijbehorende expositie wordt deze avond ook feestelijk geopend. Podium Bibliotheek Neude, 26 januari van 19.30 tot 20.30 uur. Gratis, aanmelden is niet nodig.

Reacties

Cookieinstellingen