Gevarieerd muziekprogramma in Bibliotheek Utrecht in december

Foto: Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht

Regelmatig kunnen bezoekers van de bibliotheek genieten van een muziekuitvoering in de bibliotheek. Klassieke muziek, een opera, koormuziek, een muzikale vertelling, een concert door studenten van het conservatorium. Er zijn uitvoeringen voor volwassenen én voor kinderen. In Bibliotheek Neude en in de wijkbibliotheken.

In december is er een uitgebreid programma:
Winteropera Het Boompje 4+
Ruben van Gogh en Bastiaan Woltjer maakten een operabewerking van het prentenboek ‘Het Boompje’ van Loek Koopmans. Het kleine boompje is niet gelukkig, want het heeft geen zachte groene blaadjes. Ze wil graag net zo mooi zijn als de andere bomen. Uiteindelijk gaat haar wens in vervulling, maar anders dan ze had gedacht… Voor kinderen vanaf vier jaar en hun (groot)-ouders. Met speels nagesprek. In Theater Bibliotheek Neude, zondag 11 december 2022 van 11.30-12.30 uur. Kaartjes à €12/ €6 voor bibliotheekleden. De voorstelling sluit aan bij het Verhaalatelier om 10.00 uur en om 13.00 uur.
 
Iraans-Nederlands Shandiz Ensemble
Op zondag 11 december speelt het Shandiz Ensemble in Bibliotheek Neude. Het ensemble maakt muziek die haar wortels in de Iraanse cultuur heeft maar volgens de klassieke westerse traditie is bewerkt. Het gezelschap heeft zich gespecialiseerd in het vertolken werk van bekende Perzische dichters op muziek. Tribune Bibliotheek Neude, 11 december 15.00-17.00 uur. Gratis inloop.
 
Kathedrale Koorschool
Groep 5 en 6 van de Kathedrale Koorschool Utrecht zingen sfeervolle kerstliederen in de bieb. De kinderen staan regelmatig op verschillende podia, van de Stopera tot Tivoli Vredenburg, onder andere voor de koning voor de Top 2000 en Podium Klassiek. Tribune Bibliotheek Neude, dinsdag 13 december van 14.30-16.00 uur. Gratis inloop.
 
Kerstkoor Mizzelto
Mizzelto is een Utrechts kerstkoor dat jaarlijks optreedt in de periode tussen Sinterklaas en Kerst. Geheel gekleed in Dickens-kleding zingen ze meerstemmig kerstliederen, kerstsmartlappen en carols. Tribune Bibliotheek Neude, donderdag 15 december van 19.00-21.00 uur. Gratis inloop.
Koor Burengerucht
Een klein Utrechts koor onder leiding van dirigente Sadhu Bolland. Op maandag 19 december van 19.30-20.30 uur brengen ze op de Tribune Bibliotheek Neude een programma van Kerstliederen en andere stemmige liedjes die passend bij de Kersttijd. Gratis inloop.
 
Ezelsoortjes, muzikale vertelling 4+
Aukelien Kleinpenning (saxofoon) en Charlie Bo Meijering (piano) spelen klassieke muziek bij sprookjesachtige taferelen. Het publiek wordt meegezogen in de magische wereld van verlaten paleizen, meubels van zoethout, een koppige witte ezel en een zoetwaterhandelaar. Met illustraties van Agnes Loonstra. Muzikale vertelling door het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht (IKFU).
In Bibliotheek Overvecht (27 december), Zuilen (28 december) en Leidsche Rijn Centrum (29 december), steeds van 11.00-11.40 uur. Gratis toegang, reserveren via het IKFU.
Babyconcert ‘Op weg’ 0-2
Zangeres Helga Huisjes en harpiste Petra Vlasman nemen baby’s en dreumesen mee de weg op tijdens een klassiek concert. Rijden, vliegen, duiken, het wordt een feest! Elke maand staat er tijdens het babyconcert een ander boek centraal, op zondag 11 december het boek ‘Op weg’ van Leo Timmers. In Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum (10.00-10.30 uur) en Bibliotheek Neude (12.00-12.30 uur). Kaartjes €10/ €5 voor bibliotheekleden.
 
Muzikale verhaaltjes 0-2
Zing je graag met en voor je kind? Muziekdocente Helga Huisjes of Meike vertelt een verhaal en daarna zingt ze samen met de kinderen en ouders. In Bibliotheek Overvecht (14 december), Kanaleneiland (16 december) en Hoograven (17 december), steeds van 10.30-11.00 uur. Gratis toegang, wel reserveren.
 
Vrijdagmiddagconcert
Iedere derde vrijdag van de maand verrassen studenten van het Utrechts Conservatorium (HKU) de bezoekers van de bieb met een kort klassiek concert. Op de Tribune Bibliotheek Neude van 15.00-15.30 uur. Gratis inloop.

Reacties

Cookieinstellingen