Het What You See Festival komt eraan

Foto: What you see festival

Van 17 t/m 20 november vindt in Utrecht de vijfde editie van What You See Festival plaats. Met het motto MY BODY, MY PROTEST toont dit festival over gender en identiteit dat we nog steeds moeten vechten voor een gelijkwaardige wereld. In het diverse programma geven kunstenaars via dans, theater, muziek, gedichten en meer hun protest vorm. 

WHAT YOU SEE OPENING NIGHT | DO 17 NOV | THEATER KIKKER
Tijdens deze feestelijke en indringende openingsavond beleeft de voorstelling We Are (nothing) Everything de Nederlandse première, draagt dichter Radna Fabias een speciaal voor What You See geschreven gedicht voor én viert de politieke, multimedia expositie The Other Bulgarian Women haar opening in Utrecht. 

BORN TO EXIST: THE WOMEN I KNOW | JOSEPH TOONGA (UK) | VR 18 NOV |Theater Kikker
Op achtjarige leeftijd verhuisde Joseph Toonga van Kameroen naar het Verenigd Koninkrijk. Zijn moeder en tantes vergezelden hem en brachten hem in Londen groot. Born To Exist: The Women I Know is een ode aan hen. Drie vrouwen van kleur, die in een land vol vooroordelen een leven opbouwden. Born to Exist: The Women I Know is een hiphopchoreografie die verandering eist en de mens in al zijn complexiteit toont. 

K’S CHOICE – COMMUNITY EDITION: THE CONCERT (BE) | ZA 19 NOV |
STADSSCHOUWBURG UTRECHT
What You See Festival haalt voor deze editie onder meer de befaamde Vlaamse band K’s Choice naar Utrecht. In een uniek project met een koor van 100 amateurzangers, voornamelijk uit de LHBTQIA+-gemeenschap, wordt al weken gewerkt aan een live concert in de Stadsschouwburg in Utrecht. Het is het eerste grote concert van K’s Choice in Nederland sinds de transitie van frontman Sam Bettens. 
 

Reacties

Cookieinstellingen