Le Guess Who? onthult volledig programma van groots gratis stadsfestival U?

Foto: LeGuessWho

U? is het verbindende en gratis toegankelijke dagprogramma van Le Guess Who?, gemaakt voor en mét de stad Utrecht. Van 10 t/m 13 november 2022 keert U? terug voor een tweede editie. Het programma wordt gemaakt met of zelfs geheel door Utrechters, lokale initiatieven, ondernemers, maatschappelijke instellingen en buurtcentra. U? Bestaat uit muzikale optredens, exposities, buurtbrunches, silent disco’s, stadswandelingen, skate workshops, bokswedstrijden en nog veel meer.

Steeds meer wijken nemen deel aan het Utrechtse festival. Naast de Binnenstad, Lombok, 2e Daalsebuurt, Werkspoorkwartier, Transwijk en Cartesius, breidt U? zich uit naar onder andere Overvecht en Wittevrouwen. Hiermee draagt Le Guess Who? haar missie om mensen samen te brengen met inspirerende muziek en cultuur nog verder uit.
U? viert het Utrechtse culturele leven in al zijn diversiteit. Bij ZIMIHC theater Stefanus in Overvecht kun je deelnemen aan een dans- en djembéworkshop, proef je verschillende gerechten van internationale cateraars uit Overvecht en hoor je muziek van Koerdische groep Cirkel om de Haard. Er wordt een ode aan Tekno gebracht tijdens de Free Party (Day Rave) bij Hof van Cartesius, georganiseerd door Antenne, Proces Kabaal, TBS en SOS. Bij Perron West, een oude treinwagon naast Utrecht Centraal, kun je dansen in de silent disco van Stiltecoupé. Loop mee met de Migrantour, een indrukwekkende wandeling door Lombok, opgezet en geleid door mensen met een migratieachtergrond. In dB’s stelt songschrijver Spinvis een eigen muziek- en kunstprogramma samen. Breng een bezoek aan de speciale geluidsinstallatie bij het Rietveld Schröderhuis. Bij boksschool Jimmy’s Gym zie je optredens van hiphop acts die worden afgewisseld met bokswedstrijden en Breakdance-optredens van UC Crew. De Voorkamer in Lombok biedt allerlei creatieve ‘mini’-activiteiten, van linodruk en henna tot borduren. Het is slechts een greep uit het omvangrijke programma.
U? onthult nu het volledige gratis programma en tijdschema: www.leguesswho.com/u.

Le Feast
Utrechters en bezoekers van U? en Le Guess Who? komen ook dit jaar weer samen tijdens de feestelijke brunch van Le Feast op zondag 13 november. Tijdens dit evenement nodigen Utrechtse thuiskoks je uit in hun huiskamer om samen met mensen die je (nog) niet kent te genieten van een feestmaal. Lijkt het je leuk om deel te nemen als thuiskok of gast? Meld je dan nu aan: www.leguesswho.com/u/lefeast.

Over Le Guess Who?
Met als ondertitel “A Celebration of Sound” staat Le Guess Who? in het teken van grensverleggende muziek en cultuur van over de hele wereld. Van 10-13 november 2022 keert Le Guess Who? terug naar Utrecht voor de vijftiende jubileumeditie met meer dan 150 optredens in popzalen, theaters, kerken, oude fabriekspanden en clubs. Ook dit jaar verwelkomt het festival bezoekers uit meer dan 40 landen van over de hele wereld. Voor meer informatie, zie www.leguesswho.com.

Reacties

Cookieinstellingen