Gluren bij de Buren is op zoek naar acts en huiskamers

Foto: Maarten J Eykman

Amateurkunstenfestival Gluren bij de Buren komt voor de elfde keer naar Utrecht op zondag 5 februari. Het festival opent vele voordeuren voor intieme huiskamerconcerten. De organisatie is op zoek naar lokale podiumkunstenaars van allerlei disciplines en gastvrije Utrechters die de optredens bij hun thuis hosten. Aanmelden kan tot en met zondag 18 december via www.glurenbijdeburen.nl

Het amateurkunstenfestival verlaagt drempels voor ontmoetingen in de wijk en biedt een podium aan lokale acts. Na twee jaren zonder wintereditie zoekt Gluren bij de Buren in 2023 weer de intimiteit van de met koffiedampen gevulde huiskamers op. Elke act geeft drie optredens van een half uur, vrij toegankelijk voor publiek. Zo kunnen buurtgenoten en andere liefhebbers een eigen route door de stad samenstellen en van optreden naar optreden hoppen.
Allerlei soorten podiumkunstenaars worden aangemoedigd om het vloerkleedpodium te betreden: van rappers tot jazzbands, goochelaars tot verhalenvertellers en balletdansers tot spoken word-artiesten. Het formaat van de huiskamer maakt niet uit. Zowel vrijstaande boerderijen als knusse studentenkamers kunnen aangemeld worden om tijdens Gluren bij de Buren te worden omgetoverd tot eendaagse podia voor lokale performers.
Programmamaker Marjan Tjaarda: ‘Met meer dan 120 deelnemende locaties afgelopen editie en nóg meer lokale (amateur)kunstenaars kun je wel zeggen dat ‘Gluren bij de Buren echt een begrip is in Utrecht. Ik ga mijn best doen om weer een mooi, gevarieerd programma neer te zetten!
Aanmelden kan tot en met zondag 18 december op www.glurenbijdeburen.nl 

Reacties

Cookieinstellingen