Opening project Desire Lanes op het Domplein

Foto: studio Spes

Op 21 oktober opent studio SPES hun project Desire Lanes. Deze interactieve lichtkunstinstallatie toont met behulp van AI-beeldherkenning de olifantenpaadjes en recente geschiedenis van voorbijgangers op het Domplein. 

Gedurende de expositie ‘Desire Lanes’ worden de wandelroutes van voetgangers op het Domplein in Utrecht met camera’s gevolgd en geanonimiseerd omgezet in lichtbewegingen die ’s avonds op straat worden geprojecteerd.
Een veelkleurige lichtinstallatie laat zien hoe paden op de oudste plek van het hedendaagse Utrecht elkaar kruisen, ontwijken en samengaan. De data worden ook weergegeven via een interface in de informatietoren die tijdens de expositie op het plein staat. Bezoekers kunnen terugkijken in de tijd, zien welke routes er vóór hen werden gelopen, en zodoende spelen met informatie die anders onzichtbaar blijft.
Zo wordt technologie zichtbaar, de recente geschiedenis tastbaar en worden passanten bewust van hun plek in de openbare ruimte. Desire Lanes toont de energie van het plein om de afstand tussen onbekenden te overbruggen en onverwachte interacties tussen passanten te faciliteren.
De opening van Desire Lanes op het Domplein is om 19:00 uur. Wanneer je alleen bij de opening aanwezig kan zijn meld je dan aan via [email protected] Meer weten? Klik dan hier voor meer informatie over Desire Lanes.
Het project kwam mede tot stand dankzij een financiële bijdrage van Centrummanagement Utrecht: ondernemers en vastgoedeigenaren in het centrum van Utrecht vanuit het Ondernemersfonds Utrecht.

Reacties

Cookieinstellingen