Geknipt voor Utrecht

Foto: Maja Houtman

Om de festiviteiten rond het 900-jarig jubileum van Utrecht luister bij te zetten, organiseert Knipkring Utrecht in Galerie Niek Waterbolk in Utrecht een expositie met workshops. Gedurende een week kunnen bezoekers zich vergapen aan een selectie van circa 40 knipwerken uitgevoerd in verschillende genres en technieken, geïnspireerd op het thema ‘Utrecht’. Elke papierkunstenaar heeft zijn eigen signatuur, die een gevarieerde expositie garandeert van handgemaakte unieke en exclusieve werkstukken. Deelnemende papierknippers met hun wortels in de Domstad zijn onder andere Sandra Westgeest, Maja Houtman en Sabeth Elberse.

Dagelijks zijn er workshops om 13 uur en op zaterdag- en zondag ook om 15 uur, waar jong en oud zelf met schaar en papier aan de slag kunnen met de speciale ‘Utrechtse’ beginnersset. Deelname is gratis, aanmelden gewenst op [email protected].
Papierknippen en -snijden is een kunst waaraan in Nederland, maar ook op veel andere plaatsen in de wereld, honderden mensen nog dagelijks plezier beleven. Het is een leuk en ontspannend tijdverdrijf, waarmee jong en oud fraaie kunstwerken maken. Het is dan ook vanzelfsprekend dat papierknippen wordt erkend en is opgenomen in de Nationale Inventaris van Immaterieel Erfgoed.
Knipkring Utrecht telt ruim 10 papierknippers die lid zijn van de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst. De Knipkring Utrecht is een ontmoetingsplaats van vrije-tijdsknippers én beroepsmatige kunstenaars. De leden komen maandelijks bijeen om elkaar te enthousiasmeren, van elkaar te leren en samen de papierknipkunst over het voetlicht te brengen.

Cookieinstellingen