NFF openings- en slotfilm te zien tijdens publiekspremières bij Kinepolis Jaarbeurs

Foto: Kinepolis

Op dezelfde dag als de officiële première beleef je in Kinepolis theaters door het hele land de publiekspremière. Uiteraard ook in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Te starten met de openingsfilm Zee van Tijd. Deze is vanavond (woensdag 21 september) te zien in 16 verschillende Kinepolis theaters. Ook de slotfilm Bo is tegelijk met de officiële première op 27 september te zien bij Kinepolis Jaarbeurs.

Over Zee van Tijd
Het jonge koppel Lucas en Johanna zeilt in de jaren ’80 met hun zoontje Kai de wereld rond: stapelverliefd, onbezorgd en vol dromen en idealen. Midden op de Atlantische Oceaan verandert alles, wanneer de ergste nachtmerrie van de jonge ouders werkelijkheid wordt. Het abrupte einde van de reis is het begin van innerlijke strijd. In hun wanhopige pogingen om overeind te blijven, drijven de twee steeds verder uit elkaar. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden elkaar weer en blijkt dat de tijd zeker niet alle wonden heeft geheeld. Zee van Tijd is de openingsfilm van het Nederlands Film Festival op 21 september 2022.

Over Bo
Wanneer de onverschrokken Bo naar Georgië afreist om het graf van haar vader – een bekende trompettist – te bezoeken, loopt ze zijn vroegere jeugdvriend Levan tegen het lijf. Op zoek naar haar roots en een beter begrip van haar vader, besluit ze om mee te liften in Levan’s vrachtwagen. Ondanks het leeftijdsverschil geven ze voorzichtig toe aan de liefde die ze voor elkaar voelen. Het melancholische trompetspel van Bo’s vader begeleidt hun reis door het adembenemende Georgische landschap. De opbloeiende liefde tussen Bo en Levan zorgt ervoor dat ze uiteindelijk hun donkerste geheimen met elkaar durven te delen..

Over het NFF
Van woensdag 21 september t/m vrijdag 30 september komt alles samen op het Nederlands Film Festival: in filmzalen door het hele land, online en in Utrecht. Het NFF presenteert nieuw talent, de nieuwste vormen van digitale cultuur in Storyspace, masterclasses van makers en een groot aanbod van de nieuwste en beste documentaires, korte films, speelfilms en series. Meer informatie vind je op filmfestival.nl.

Reacties

Cookieinstellingen