Muzikale dialoog tussen Westerse en Midden-Oosterse culturen op terras Molen de Ster

Foto: Molen de Ster

Het Madar Ensemble, een groep muzikanten uit Nederland en de Arabische wereld, speelt zondag 18 september op het terras van Molen de Ster. Reken op een mooie muzikale dialoog tussen Westerse, Mediterrane en Midden-Oosterse culturen. Het gratis optreden begint om 14.00 uur en met slecht weer is het concert binnen in de zagerij.

Met een oprechte nieuwsgierigheid naar en begrip voor elkaars muzikale taal, zijn de muzikanten van het Madar Ensemble samengekomen met als doel iets nieuws te creëren, gebouwd op een diep gedeeld respect voor de kwaliteiten van hun verschillende muzikale werelden. 
‘’Nieuwsgierig naar elkaars cultuur en muziek, op zoek naar een nieuwe cross-over zoals je die nog niet eerder gehoord hebt. Ingetogen, mystiek, meditatief, soms met een relaxte groove. Filmische muziek die beelden oproept van een oase in een grenzenloos landschap’’, aldus VPRO’s 3voor12.
In 2019 bracht het Madar Ensemble zijn debuutalbum Acamar uit: afgeleid van het Arabische ākhir an-nahr dat “het einde van de rivier” betekent, Acamar is een ster gelegen in het sterrenbeeld Eridanus, door oude astronomen uit Mesopotamië in verband gebracht met rivieren in het Middellandse Zeegebied en het Midden-Oosten, waaronder de Nijl, Po en Eufraat. De muziek op dit album is geïnspireerd op de klassieke beschavingen van Mesopotamië en het Middellandse Zeegebied, die in het dagelijks leven vertrouwden op begrip van de kosmos.  

Reacties

Cookieinstellingen