Sense of Place: Ontdek Het Hof van Cartesius met al je zintuigen

Foto: Viorica Cernica

Geniet op 9, 10 en 11 september van een experimenteel weekend vol kunst, film, muziek, workshops, interactieve audiowandeling, diner en artist talks tijdens Sense of Place op Het Hof van Cartesius in het Werkspoorkwartier. Kunstenaars, componisten, koks en makers nemen je mee in de spelende, bouwende en experimenterende cultuur van Het Hof. Utrechtse organisaties als Gaudeamus, ‘t Hoogt, Sounds Like Touch, Acid Solder Club en PAO & TJOY vullen dit weekend met interactieve kunstprojecten, workshops, muziek, lokaal eten en drinken, waar jong en oud van kan komen genieten.

Utrechtse organisatie Sounds Like Touch heeft Wouter van Veldhoven, Dianne Verdonk en Roel Weerdenburg uitgenodigd om de Boomtoren om te toveren tot interactieve experimentele audiovisuele beleving. Gaudeamus programmeert op zaterdag en zondag, onder de naam Terrapolis XL, performances voor nieuwsgierige mensen in de tuinen van Het Hof.
Zaterdagavond breng het filmprogramma CineTopia je nieuwe inspiratie met de muziekfilm Sisters with Transistors, met aansluitend een artist talk van Dianne Verdonk.
Eten is een beleving, een genot waarin alle zintuigen worden geprikkeld. Op zaterdag nodigen PAO & TJOY en Renée Boute je uit voor een plantaardig 5-gangen diner waarin je het eten met of zonder (één van) je zintuigen beleeft. Samen aan tafel intens genieten van het eten en er een feestje van maken.
Om 900 jaar Utrecht te vieren, hebben kinderen van 11 jaar oud uit Utrecht een interactieve audiowandeling gemaakt over de tijd, de natuur en de stad. Ga op zondagmiddag op pad met je koptelefoon in en rondom de tuinen van Het Hof en ontdek deze plek op een hele nieuwe manier.
Experimenteer zelf met het maken van een zonprint of maak tastbare elektronische kunst in de workshop van Michelle Vossen en Acid Solder Club.
Veel activiteiten zijn gratis te bezoeken, voor sommige programmaonderdelen is een kaartje of reserveren nodig. Kijk op www.hofvancartesius.nl/agenda voor meer informatie

Over Het Hof van Cartesius
Het Hof van Cartesius is ‘de circulaire oase’ van Utrecht. Een circulaire en groene broedplaats in het Werkspoorkwartier Utrecht voor creatieve, duurzame ondernemers met gezamenlijke binnentuinen.
Regelmatig worden er inspirerende groene en culturele workshops, cursussen en events georganiseerd voor iedereen die meer wil weten en doen op het gebied van duurzaamheid en creativiteit.
Over Het Nieuwe Babylon
Kunstenaar Constant Nieuwenhuys droomde met New Babylon een nieuwe stad waar niet de werkende mens, maar de spelende, creërende mens centraal staat. Over een periode van 20 jaar stelde hij zich met maquettes, aquarellen en schetsen deze open structuren voor, waar de structuur de mens dient, en niet andersom. Een plek waar de mens wordt uitgenodigd mee te bouwen. Het Hof van Cartesius creëert met een cultureel jaarprogramma ‘Het Nieuwe Babylon’ de ruimte waarbinnen de principes van Constant Nieuwenhuys vrij spel krijgen. De locatie als vrijplaats voor de spelende mens die experimenterend de eigen omgeving vormgeeft. Een omgeving waar in vrijheid wordt
geëxperimenteerd, gepionierd, voortgebouwd. Een omgeving waar nieuwe inzichten worden verworven die op hun beurt kunnen dienen als inspiratiebron voor onze huidige maatschappij in het geheel.

Reacties

Cookieinstellingen