Beeldenexpositie Talking Stones in tuin van Volksuniversiteit Utrecht

Foto: Volksuniversiteit Utrecht

Zaterdag 13 augustus van 11.30 tot 15.00 uur is de officiële opening van de expositie Talking Stones. De initiatiefnemers en grondleggers van het project “House of Stones”, Timothy Akuda en Norbert Simons, zijn aanwezig bij de opening. Zij kunnen al uw vragen beantwoorden en uitleg te geven bij de beelden. Na een lange reis met flinke vertraging door overstromingen in Durban (Zuid Afrika) hebben de beelden eindelijk een mooie plek gekregen in de tuin van Volksuniversiteit Utrecht.

Alle beelden worden te koop aangeboden. De opbrengst zal worden besteed aan House of Stone foundation Zimbabwe i.o.. De foundation voorziet in basisvoorzieningen van 1e en 2e generatie kunstenaars en hun families.
In de beeldentuin van de volksuniversiteit Utrecht zal een unieke expositie te bewonderen zijn van 1e generatie prominente beeldhouwers uit Zimbabwe. Deze stenen beelden zijn vervaardigd tussen 1960 en 1990. De hedendaagse beeldhouwkunst in Zimbabwe kenmerkt zich door de geheel eigen en intuïtieve werkwijze. In de tuin zijn beelden te bewonderen van de Masters: Bernard Matamera, Fanizani Akuda, Josiah Manzi, Henri Munyaradzi, Sylvester Mubayi en Ephraim Chaurika. Deze kunstenaars behoren tot de 1e generatie beeldhouwers uit Zimbabwe (1960-1980) hebben wereldwijd naam opgebouwd. Hun werk is opgenomen in tal van museale collecties. De beelden zijn gewilde verzamelobjecten door collectioneurs. In de serre zijn ook hand gedrukte litho’s geëxposeerd van Anderson Mukomberanwa.

Cookieinstellingen