Gluren bij de Buren Utrecht groot succes

Foto: Mel Boas

Vandaag, zondag 3 juli, vond Gluren bij de Buren voor de dertiende keer plaats in Utrecht. Doorheen de hele gemeente verwelkomden enthousiaste Utrechters hun buren en ander publiek voor spetterende optredens van lokaal talent. 135 optredens en 125 locaties.

Bij deze editie stond ontmoeting echt centraal. Gluren bij de Buren is dé reden dat je eindelijk eens bij je buren over de vloer komt. Je kunt samen van cultuur genieten, en dat is wat er door heel Utrecht gebeurde. Van studentenhuizen tot buurthuizen, van volkstuinen tot kinderspeeltuinen: overal kwamen mensen samen. Bezoekers konden zelfs naar optredens kijken bij verschillende Herinneringsbomen, geplant ter ere van de Utrecht 900 Jaar viering.
Dit jaar was de allereerste keer dat er zowel huiskamers als tuinen mee mochten doen. Op deze manier kon er nóg meer gegluurd worden. Zonnige tunes in de buitenlucht en intieme theatershows op het vloerkleed: het was er allemaal. Ook hoofdpartner Bibliotheek Utrecht was aanwezig. De locaties van de bibliotheek op de Neude en in Leidsche Rijn werden geopend voor muzikale en literaire optredens. 
Gluren bij de Buren vond in 33 verschillende gemeenten tegelijk plaats. De volgende editie is gepland op zondag 5 februari.

Reacties

Cookieinstellingen