Syrische superster Lena Chamamyan treedt op in TivoliVredenburg

Foto: TivoliVredenburg

De Syrisch-Armeense superster Lena Chamamyan geeft voor het eerst een eigen concert in Nederland. Op zaterdag 25 juni treedt zij met haar band op in TivoliVredenburg voor een uitverkochte Grote Zaal.

Het publiek dat naar haar concert komt is jong en oud, komt uit alle windstreken en houdt van traditionele en popmuziek. Er wordt gedanst, en waarschijnlijk ook gehuild. Na het concert begint de Dabke Night, een populaire dansavond waar de Arabische dans de dabke centraal staat. Elke editie begint met een workshop dabke, zodat iedereen kan meedoen.
Lena Chamamyan, afkomstig uit Damascus, Syrië en inmiddels woonachtig in Parijs, geniet grote bekendheid in het Midden-Oosten en heeft trouwe fans over de hele wereld. Haar stem heeft een unieke signatuur en zij weet folkloristische Arabische muziek nieuw leven in te blazen door oosterse klassieke muziek, hedendaagse wereldmuziek, jazz en pop met elkaar te verbinden. Als een van de weinige bekende oosterse vrouwelijke muzikanten schrijft en produceert zij haar eigen muziek en is in staat alle instrumenten zelf te bespelen. Haar concert vindt plaats in de Grote Zaal met een speciaal voor de gelegenheid samengestelde band. Er worden zo’n 1200 bezoekers verwacht.
Na afloop van het concert is er een afterparty die wordt verzorgd door Dabke Night. Deze Arabische dansavond is in 2016 in Utrecht begonnen en wordt nu door heel Nederland georganiseerd, met TivoliVredenburg als vaste locatie. Dabke is een Midden-Oosterse dans die erg populair is in landen als Syrië, Libanon, Irak en Jordanië en inmiddels ook de Nederlandse dansvloer veroverd. Zelfs dit jaar op Lowlands. Dabke Nights heeft als doel meer niet-Westerse muziek en cultuur naar het nachtleven te brengen en inclusie te bevorderen. Iedere avond begint met een workshop. 

Reacties

Cookieinstellingen