90 animatoren uit de stad Utrecht maken 900seconds

Foto: 900 seconds

Op 2 juni 1122 verwierf Utrecht haar stadsrechten en dat wordt dit jaar uitgebreid gevierd via Utrecht900. De Utrechtse animatoren vieren dit de gehele periode mee met een kleurrijk animatiefilm project. Zij maken 900 seconden animatie met 90 animatoren uit de stad onder de titel 900seconds. Uiteindelijk presenteren zw 15 minuten dynamisch en divers filmwerk op allerlei plaatsen binnen en buiten de stad, maar ook buiten Utrecht en online zal de film nog jaren aanwezig zijn en de Utrecht900 vieringen vertegenwoordigen. 

Utrecht is met recht een film en mediastad. Naast het Nederlands Filmfestival, Kaboom Animatiefestival en vele productiebureaus is er een levendige animatiefilm community. Binnen Nederland is Utrecht dankzij onderwijs, cultuurbeleid van de stad én een grote hoeveelheid freelancers een echte hub geworden voor  animatie en motiondesign. De Utrechtse animatoren willen dit helpen uitdragen door middel van deze film waarin ze de thematiek van Utrecht900, vrijheid en een stad zonder muren, omarmen met historische symboliek in een modern jasje.
Regisseur Udo Prinsen is zelf al meer dan 20 jaar bewoner van Utrecht. Hij maakt films, kunstproducties en organiseert een platform voor animatie in Nederland, Animation31. Hij is de aanjager van filmproject 900seconds en brengt samen met een groot aantal animatoren de Utrechtse animatiecommunity naar het publiek. Het Grafisch Lyceum en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht zijn betrokken met lesprogramma’s, het is mogelijk voor het eerst dat werk van leerlingen van beide opleidingen in één project te zien is gecombineerd met werk van professionals.
Het project is van start, je kunt het proces nu al volgen via diverse media. Een officieel presentatiemoment zal volgen in November 2022 tijdens de slotevenementen rond Utrecht900 waarna het werk op tournee gaat en te zien zal zijn in het Stadskantoor. In de komende zomer zal het in ieder geval een maand getoond worden op de videowall bij TivoliVredenburg.

Reacties

Cookieinstellingen