Kom zingen in een van de workshops bij Leading Voices

Foto: Leading Voices

Deze zomer staat Utrecht van 27-31 juli in het teken van koormuziek. Het evenement Leading Voices biedt voor elke zangliefhebber aantrekkelijke opties. Speciaal voor hen zijn er 12 bijzondere workshops ontwikkeld, sommigen worden gegeven door docenten die speciaal voor Leading Voices naar Nederland komen.
Zangers kunnen kiezen uit verschillende workshops met uiteenlopende onderwerpen. De workshops vinden elk maar één keer plaats en zijn op drie verschillende dagen geprogrammeerd, telkens in de middag. Van Arabische muziek tot Complete Vocal Technique en Spreekkoren

Roula Abou Baker (Libanon) zingt zelf in het Fayha Choir (Bekend van Arabs Got Talent) en geeft een workshop over Arabische muziek. 
James Rose (Engeland), een van de zangers van Accent – een zeskoppig vocal jazz ensemble dat zijn oorsprong op internet vond en inmiddels overal ter wereld optreedt – geeft een workshop zingen in een vocal ensemble.

Fenomeen Anna-Marie Hefele (Oostenrijk) ging in 2015 viraal op YouTube in een filmpje waarin ze meerstemmig met zichzelf zingt. Anna-Maria leert zangers de technieken van dit unieke stemgebruik.
Zangpedagoog Cordula Klein Goldewijk (Nederland) introduceert zangers in de van oorsprong Deense zangmethode Complete Vocal Technique. 
Dirigent Maria van Nieukerken (Nederland) gaat in op een uniek repertoire: dat van de spreekkoren, ofwel muziek die alleen uit tekst bestaat en dus gesproken in plaats van gezongen wordt.

Overig programma 

Naast de zangworkshops presenteert Leading Voices voor zangers ook ‘ateliers’. Ook worden er ‘open singings’ georganiseerd waarbij het plezier van samen zingen centraal staat. En wil je alleen luisteren, kom dan naar een van de choir-to-choir concerten of naar de concerten van gerenommeerde internationale ensembles in TivoliVredenburg.Reacties

Cookieinstellingen