Café Theater Festival Utrecht beleeft succesvolle aangepaste editie

Foto: Wytze de Vries,

Op 30 april en 7 mei vonden de eerste 2 zaterdagen van de aangepaste editie van het Café Theater Festival (CTF) in Utrecht plaats. Het festival zal daarnaast nog op 21 mei en 4 juni plaatsvinden. Naar de eerste 2 festivaldagen kwamen zo’n 2000 bezoekers, met gemiddeld 45 bezoekers per voorstelling. In plaats van in een weekend vindt het CTF dit jaar verspreid over 4 zaterdagen plaats, met nog steeds 24 voorstellingen van nieuwe makers.

Artistiek directeur Luc de Groen kijkt met een warm hart terug op de eerste twee festivaldagen: “Halverwege het CTF Utrecht 2022 kijken we terug op twee geweldige zaterdagen. In tijden waarin het echt niet gemakkelijk is een publiek te vinden voor theater en dans, is het hartverwarmend en hoopgevend te zien dat de cafés volstromen om laagdrempelig naar het werk van nieuwe makers te komen kijken. Na twee jaar stilstand is het mooi om te zien hoe de creativiteit en de fantasie weer volop worden gevierd en de kunst tot leven komt midden in het publiek.”
Het CTF is een springplank voor nieuwe makers in alle genres en stijlen. Zo hebben gevestigde namen als Anne Neuteboom, Club Gewalt en Kiki Schippers eerder een voorstelling gemaakt voor het festival. Deze editie presenteert het festival wederom een nieuwe lichting makers, waaronder dansers, operazangers en cabaretiers. Naast de binnenstad zijn er ook veel horecazaken in de wijk Lombok die dit jaar deelnemen, zoals Kopi Susu en Café Lombok. Tim Schouten verbindt de locaties aan elkaar, middels een luisterroute door de wijk.  
Bij het Café Theater Festival staat ontmoeting tussen deze nieuwe makers en een groot en breed publiek centraal. Daarom worden radicaal alle drempels voor de kunsten weg gehaald. Het motto is: wie je ook bent, tijdens het CTF is er in jouw stamkroeg, favoriete koffietentje of rustige leesplek een voorstelling te zien. 
Kaarten reserveren voor het festival is niet mogelijk. Het CTF werkt met vrije inloop en Pay what you can achteraf. Bezoekers betalen namelijk naar draagkracht, na afloop van de voorstelling, 4, 7 of 10 euro. Kijk op www.cafetheaterfestival.nl voor het volledige programma.

Reacties

Cookieinstellingen