Gehele programma De Havenloods Cultuurfestival bekend

Foto: De Havenloods

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 mei organiseren de kunstenaars en creatieven van broedplaats De Havenloods te Utrecht een eigen gratis toegankelijk cultuurfestival. Het programma bestaat uit een diversiteit van artiesten, makers, genres, disciplines en stijlen, met in de hoofdrol de makers die in De Havenloods hun basis hebben. Daarnaast zijn exposities te zien van verschillende kunstenaars die De Havenloods rijk is. En stellen andere makers hun ateliers open.

Tijdens het De Havenloods Cultuurfestival is er steeds iets te beleven rond drie verschillende podia: het ‘Stadsjutters podium’ op het buitenterrein, de ‘Havenkamer’ in de loods en bij ‘NAR – café der kunsten’. Ook staan er diverse foodtrucks op het terrein om de lekkere trek te stillen.
Vrijdag wordt het cultuurfestival om 18:00 afgetrapt met een spetterend optreden van het Utrechtse duo Big Hare. Het overige programma, deels in samenwerking met 3voor12 Utrecht, bestaat uit een optreden van Dwaalgast ft. Shari Klein, zij geven samen Nederlandse spoken word een nieuw karakter. Ook zijn er diverse Hip-Hop optredens van aanstormend talent in samenwerking met Kanagawa. En wordt vervolgens de vrijdagavond afgesloten met de brutale apocalyptische rock van de band Sultan.
De zaterdagmiddag begint met diverse voorstellingen en workshops voor jong en oud van o.a. De Dansers, Nulpunt en De Voorkamer. Het muziekprogramma start om 13:30 met de alternatieve poprock band Fickle. Verder staat de Nederlandstalige popband LOE., de surf/garage band Evy & the Assholes, traditionele oost europese band Trikosis, elektronische live-act van Sproken, donkere rock van het Franse La Race, harmonieuze elektronica van Onegg en nog een surprise act op het programma.
Daarnaast is er op de zaterdagnacht een nachtprogramma vanaf 23:00 uur in NAR –  café der kunsten, hiervoor dienen tickets aangeschaft te worden. Dit nachtprogramma bestaat uit DJ sets van: Sansouni, Luna Ludmila, Ultrastation en zal worden afgesloten door Guenter Råler. Tickets zijn tussen de €7,50 en €15,-, hoeveel je betaalt bepaal jezelf.
Het blokkenschema komt binnenkort online. Hou daarvoor de website dehavenloodsutrecht.nl en of de socials van De Havenloods in de gaten.
Line-up gratis De Havenloods Cultuurfestival vrijdag 13 en zaterdag 14 mei: Big Hare, Fickle, Dwaalgast ft. Shari Klein, Hip-Hop ism Kanagawa, Sultan, LOE, Evy & the Assholes, Trikosis, Sproken, La Race, Onegg en een surprise act.

Reacties

Cookieinstellingen