Rebecca Sigmond is de nieuwe directeur-bestuurder van Het Huis Utrecht

Foto: Lilian van Rooij

Met groot enthousiasme stelt de Raad van Toezicht van Het Huis Utrecht Rebecca Sigmond aan als nieuwe directeur-bestuurder. De Raad van Toezicht kiest met Rebecca Sigmond voor: ‘een heel gemengde bagage aan competenties en ervaring en een doordachte en verfrissende kijk op het functioneren van ons Huis.’ Met ingang van 1 april 2022 zal zij de huidige directeur Cobie de Vos opvolgen, die na ruim negen jaar de organisatie verlaat. 

Rebecca Sigmond (1981) heeft ruime ervaring opgebouwd in de cultuursector, de creatieve industrie en commercieel vastgoed in community management, marketing, sales en bedrijfsvoering. Naast hoofd marketing en programmering bij Theater Zuidplein, is Rebecca Sigmond actief als lid Raad van Toezicht bij schouwburg Kunstmin en lid programmaraad bij Cultuurmarketing.
De Raad van Toezicht en het team zijn, uit een groep van zeer hoogwaardige kandidaten, unaniem over de keuze voor Rebecca Sigmond. Vanuit haar managementfunctie bij Theater Zuidplein in Rotterdam kent ze de praktijk van programma-ontwikkeling, is ze hecht verbonden aan talentontwikkeling en weet ze hoe je uiteenlopende publieksgroepen kunt vinden en binden voor programma. Voorzitter van de Raad van Toezicht, Geert ter Steeg: “Belangrijk ook is haar concrete ervaring met werken in diversiteit en haar toewijding om die diversiteit ook inclusiever te maken.”
Rebecca Sigmond: “Ik kijk ernaar uit de aansprekende aanpak van talentontwikkeling van Het Huis Utrecht voort te zetten en nog meer bekendheid te geven aan de betekenis ervan voor het Nederlandse theaterlandschap.  Samen met het team, de makers, samenwerkingspartners en andere stakeholders.”
Uit voorgaande commerciële functies brengt Rebecca Sigmond ervaring mee die uitstekend past bij de opdrachten die Het Huis Utrecht zich de komende jaren heeft gesteld. Het verdiepen en verstevigen van haar kernrol als werkplaats binnen de podiumkunsten en hetgeen in het prachtige pand samenkomt: talentontwikkeling, residenties, programmering en ondernemerschap. Ze kan daarbij voortbouwen vanuit de sterke positie van Het Huis in de landelijke culturele infrastructuur.
Het Huis Utrecht biedt ruimte voor de ontwikkeling van (jonge) theatermakers. Met programmering, activiteiten en ontmoetingen brengt Het Huis Utrecht ondernemerschap, maatschappelijke vraagstukken en kunst nader tot elkaar.

Cookieinstellingen