Tentoonstelling wordt winkel in Centraal Museum en trainen in Museum Speelklok

Foto: Centraal Museum

Vandaag, woensdag 19 januari, opent het Centraal Museum voor één dag een winkel in de tentoonstelling De botanische revolutie. En in Museum Speelklok kun je vandaag je spierballen trainen in De Museum Gym.

Bezoekers vinden in de winkel in het Centraal Museum aantrekkelijke cadeau’s zoals Guerilla Gardeners’ zaadbommen en bloembollen, Utrechtse werfzeep en uiteraard de succesvolle publicatie On the Necessity of Gardening. En deze bollen en zaden dragen bij aan een mooiere lente. De tentoonstellingswinkel is geopend vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur. 
Bezoekers in Museum Speelklok kunnen door het draaien aan een orgel hun spierballen trainen en zich na de fysieke inspanning mentaal opladen in de inspirerende tentoonstelling ‘TOEVAL BESTAAT NIET’ over Diederich Nicolaus WINKEL.
Nu de winkels open mogen, grijpt het Centraal Museum de kans aan weer even leven te brengen in de nu al zo lang stille tentoonstellingszalen. Musea hebben de afgelopen twee jaar bewezen dat ze veilig zijn voor bezoekers. Ook het Centraal Museum heeft alle maatregelen genomen die daarvoor nodig zijn. Kunst en cultuur zijn volgens het Centraal Museum essentieel. De botanische revolutie laat zien dat de tuin hoop en troost kan bieden in een tijd van crisis, net zoals kunst dat doet.
Na de opening van de museumwinkel van Museum Speelklok afgelopen zaterdag zal vandaag ook de ‘Winkel-tentoonstelling’ met mechanische muziekinstrumenten van de geniale instrumentenbouwer D.N. WINKEL te bezoeken zijn. Want …. de WINKELs mogen immers open, de rest van het museum blijft helaas nog even gesloten. Uiteraard behoort een koffie to-go wel tot de mogelijkheden in de vrolijkste Gym van Nederland!
Hiermee komt Museum Speelklok en het Centraal Museum samen met andere musea in actie uit protest tegen de sluiting van theaters en musea. Museum Speelklok en het Centraal Museum geven hiermee gehoor aan de oproep van de Nederlandse Museumvereniging.

Cookieinstellingen