Kunstwerk De groene kapel in het Máximapark krijgt geld van Prins Bernhard Cultuurfonds

Foto: Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht heeft in het derde kwartaal van 2021 36 projecten met een financiële bijdrage gesteund. In totaal is € 119.750 toegewezen aan cultuur en natuur in de provincie Utrecht.

Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ontvangt € 1.500 voor het maken van een fantasierijke podcastserie voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De podcast bevat verschillende afleveringen die in de herfstvakantie 2021 tijdens de Beleefweek van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug worden gelanceerd. De podcast heeft een educatieve insteek, prikkelt de fantasie en stimuleert om in de omgeving van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug op avontuur te gaan en te ontdekken welke rol wij als mens kunnen innemen op weg naar een duurzame toekomst. Door de grappige en spannende verhalen van Bosmier Bob en zijn dierenvrienden uit het bos, wordt meer verteld over de unieke waarden van het Nationaal Park die ook de oudere luisteraar zal verwonderen.
Stichting Siba Sahabi ontvangt € 3.500 voor de film “Eurydice” die vanaf 15 maart 2022 zal verschijnen. De dood wordt in de westerse maatschappij niet graag besproken. Rouw over het verlies van een gestorven geliefde, vriend of familielid neemt een bijna onzichtbare plek in onze maatschappij in, hoewel het thema in ieders leven een grote rol speelt. Met een 5 minuten durende  film willen de makers het rouwproces verbeelden door middel van een van de meest bekende mythische verhalen over het schimmenrijk: de mislukte poging van de Griekse halfgod Orpheus die zijn geliefde Eurydice uit het dodenrijk probeert te halen. In de film worden de twee hoofdpersonages door de Spaanse danser Andrés Marín en de Japanse danseres Ema Yuasa vertolkt. Zij creëren hun choreografie op basis van de muziek van de Engelse componist Robin Rimbaud. De camerabeelden en regie wordt verzorgd door Marinus Groothof. De film wordt opgenomen, gelanceerd en 3 maanden vertoond in het voormalige klooster Doornburgh te Maarssen. Vervolgens zal de film te zien zijn in Amsterdam en op enkele (inter)nationale dansfilmfestivals.

Reacties