Tentoonstelling Pannenkoek en Appeltaart?! in Landhuis Oud Amelisweerd

Foto: pop up museum MOA

Kunstuitleen Utrecht treedt buitenshuis en strijkt neer in het Landhuis Oud Amelisweerd met de tentoonstelling ‘Pannenkoek én Appeltaart?!’ over het beleven van kunst in al zijn veelzijdigheid. Al wandelend door de stijlkamers zie je kunstwerken met een onderzoekend karakter; met planten, mensen of geïnspireerd door de omgeving van het landhuis. Je kunt de tentoonstelling op twee manieren beleven. Kies voor de route van de kunstenaar, voor de route van de beschouwer of allebei.

In het Landhuis Oud Amelisweerd laat Kunstuitleen Utrecht een deel van haar uitgebreide en veelzijdige collectie zien. Schilderijen en grafiek van onder andere kunstenaars die een band hebben met het landgoed, ofwel als inspiratieplek of als werkplek zoals Armando, Erwin Olaf en Charles Donker.
Waar het Landhuis Oud Amelisweerd als doel heeft om het Landhuis toegankelijk te maken, heeft Kunstuitleen Utrecht als missie het toegankelijk maken van kunst voor iedereen. Door persoonlijk contact, advies op maat, een inspirerende presentatie van de collectie en het vertellen van het verhaal bij de kunst voelt iedereen, zowel particulier als bedrijf, zich welkom kunst te komen ontdekken, lenen en kopen. Kunstuitleen Utrecht faciliteert het hele proces van verwondering tot een kunstwerk aan de muur en is een gids in de wereld van beeldende kunst.
Landhuis Oud Amelisweerd is tijdens de expositie van woensdag tot en met zondag geopend, van 10:00 tot 17:00uur. De vrijwilligers staan dan klaar om de bezoekers rond te leiden en meer te vertellen over de rijke geschiedenis van het Landhuis en het unieke 18e en 19e eeuws Chinees en Hollands behang.

Reacties