Kunstuileen Utrecht leent spoorwegaffiches uit

Foto: Spoorwegmuseum

Kunstuitleen Utrecht is een bijzondere samenwerking aangegaan met het Spoorwegmuseum. Ter gelegenheid van de nieuwe tentoonstelling in het museum ‘Spoor van verbeelding, 150 jaar Nederlandse spoorwegaffiches’ heeft het museum 10 affiches ter beschikking gesteld voor de uitleen. Klanten kunnen dus niet alleen in het museum, maar ook vanaf de bank genieten van al het moois dat er in de tentoonstelling te zien is. Een aantal stukken uit de tentoonstelling is te leen bij Kunstuitleen Utrecht!

De nieuwe tentoonstelling ‘Spoor van Verbeelding, 150 jaar Nederlandse spoorwegaffiches’, vertelt de geschiedenis over reizen per spoor in fraaie en kleurrijke affiches. De 120 affiches, waarvan enkele nooit eerder geëxposeerd, zijn een bijzondere weergave van de ontwikkeling van ontwerpstijlen door de jaren heen.
De tentoonstelling is samengesteld door verzamelaar en publicist Arjan den Boer. De tentoonstelling omvat affiches uit de omvangrijke collectie van het Spoorwegmuseum, uit de verzameling van de gastconservator en van enkele musea en archieven in binnen- en buitenland.
De 10 affiches zijn vanaf nu te bewonderen en te leen. De kunstwerken zijn beschikbaar en tentoongesteld op onze PoP Up locatie vlak bij het Spoorwegmuseum, op Twijnstraat 61. Je leent een affiche voor maar € 9,75 per maand.

Reacties