Expositie van Kilo Kilo in etalage voormalige bibliotheek

Foto:

Vanaf 24 april is in de etalage op Oude Gracht 167 een bijzondere expositie te zien. Het pand, waar voorheen de gemeentelijke Bibliotheek zat, is momenteel in beheer van AD HOC en in gebruik genomen door Kilo Kilo, een vintage kleding verkoop concept op basis van gewicht. Naast vintage kleding is Kilo Kilo ook bezig met het opzetten van een cultureel platform, waarbij culturele samenwerkingen voorop staan. 

Zo ook de samenwerking met examenstudente Isabela Verhagen. Isabela studeert momenteel af aan de HKU mode en exposeert in de etalage van Kilo Kilo haar eindexamen project ‘The Collective Imagination’.
De expositie is een klimaatprotest, maar dan eentje die blijft staan. Isabela’s grootste boodschap is dat we samen moeten werken om de klimaatstrijd aan te gaan. Het kunstproject bestaat uit op muziek bewegende jasjes met een verhaal. Op deze handgeweven jasjes zijn de gevolgen van de klimaatverandering te zien. 
Binnenkort zal Kilo Kilo op de Oude Gracht openen en de oude bibliotheek omtoveren tot de Kilotheek: een vintage experience bestaande uit vintage kleding, design, kunst en street culture. Tot die tijd kunnen vintage liefhebbers hun hart ophalen in de Vintage Mahal in Maarssen, een vintage walhalla met 3 duizend kilo kleding om uit te shoppen. Tickets inclusief tijdslot zijn online te boeken.

Reacties