Utrechtse filmstudent maakt film over eenzaamheid tijdens corona

Foto: Stijn vn Gorkum

De Utrechtse filmstudent Stijn van Gorkum heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown. Hij is begonnen aan de bouw van een miniatuur stad waarin zijn korte absurdistische, zwartkomische afstudeerfilm ‘Een hond die huilt’ zich zal afspelen. In deze korte fictiefilm, die zijn inspiratie haalt uit de corona crisis, wordt de geïsoleerde mens geobserveerd in al zijn eenzaamheid, onkunde, maar ook vindingrijkheid en aanpassingsvermogen. 

De film, waarmee Stijn afstudeert aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht, zal een combinatie worden van miniatuur en live action en deze techniek is niet nieuw voor hem. Filmend in een poppenhuis heeft Stijn veel van zijn quarantaine uurtjes gestopt in een unieke miniatuur clip ‘De witte hand’ voor muziektheatergroep BOT. 
Maar dit keer pakt hij het groter aan. Geen clip maar een korte film, geen poppenhuis maar een miniatuur straat en niet in z’n eentje maar met een grote crew. En deze, grotendeels Utrechtse, crew is al druk bezig met de bouw van het miniatuur decor. 
Dit unieke plan is niet onopgemerkt gebleven. De film is geselecteerd voor Find, Fund, Film, geïnitieerd door Cinecrowd, in samenwerking met het Utrechtse KF Heinfonds, die uit vele afstudeerprojecten twee veelbelovende films selecteert en deze met een financiële bijdrage ondersteunt.
Het is niet niks om tijdens een lockdown, met alle winkels en bouwketens gesloten, een film te maken waarin het hele decor vanuit het niks moet worden opgebouwd. Hiervoor is veel doorzettingsvermogen nodig maar ook wat geld. Ben je benieuwd naar meer of wil je deze jonge, fanatieke en creatieve maker helpen om zijn droom te verwezenlijken en dit belangrijke verhaal te vertellen? Neem dan snel een kijkje op: https://cinecrowd.com/nl/een-hond-die-huilt 

Reacties