Stukafest Utrecht gaat in samenwerking met Rotterdam en Leeuwarden digitaal door

Foto: stukafest

De dertiende editie van Stukafest Utrecht staat voor de deur. Dit jaar zal het festival online plaatsvinden. Op 19 februari organiseert Stukafest Utrecht in samenwerking met Rotterdam en Leeuwarden een livestream: Stukafest TV. In een avondvullend programma presenteren de studentensteden elk drie acts uit verschillende cultuurdisciplines. Kijkers kunnen tussen de verschillende acts en steden zappen.

Stukafest is eigenlijk een festival met optredens in studentenkamers door heel het land. Normaliter zit je met je neus bovenop optredens van bands, singer-songwriters, woordkunstenaars, dansers of theatermakers. Zo wordt cultuur in een unieke en vertrouwde omgeving bereikbaar gemaakt voor studenten. Dit jaar blijft het uitzonderlijk rustig, maar je kan toch een avond digitaal de deur uit voor optredens met Stukafest TV. Elke vrijdagavond in februari bundelen drie steden hun krachten in de livestream. Op het Utrechtse programma staan theatergroep Alles Valt, synter-songwriter BoterBoter en hiphopartiest FINTENSE.
Om het festival een echt Utrechts karakter te geven, worden zoveel mogelijk Utrechtse artiesten geprogrammeerd. Judith Borgers en Rick Snelderwaard van theatergroep Alles Valt spelen in de livestream een ritmische en muzikale voorstelling over de huidige wereldproblematiek. Verpakt in een verhaal over twee vallende mensen laten de acteurs op luchtige wijze het publiek nadenken over naderend onheil. Synther-songwriter BoterBoter brengt tijdens Stukafest TV Nederlandstalige superdisco. BoterBoter zingt over dansen, vergankelijkheid en lichamelijke liefde. Zijn digitale deuntjes, absurdistische teksten en energieke performance zullen de kijker thuis zeker wakker houden. De stream wordt afgesloten met FINTENSE, een opkomend artiest met een passie voor het creëren van hiphop en jazzmuziek. Momenteel studeert hij aan de Nederlandse Pop Academie. Hij rapt, zingt en produceert zijn eigen tracks. Zijn muziek bestaat uit pakkende melodieën en toegankelijke teksten.
Het decor voor de Utrechtse livestream is de StayOkay. In een van de kamers, met uitzicht op de Neude, is de intieme sfeer van een studentenkamer gereconstrueerd, om toch het Stukafest-karakter te behouden. De artiesten treden op tussen een wasrek met sokken, wijnflessen en studieboeken.
Stukafest TV is vanaf 19:30 uur live. Tickets kosten zoveel als je wilt of kunt betalen, met een minimumbedrag van 2.70 euro. Meer informatie over de acts en Stukafest TV is te vinden op https://stukafest.nl. Tickets zijn verkrijgbaar via https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/stukafest-stream-19-februari.

Reacties