Koninklijke onderscheiding voor Gerardus Beemster van de Kathedrale Koorschool

Foto: Kathedrale Koor

Gerard Beemster uit Utrecht heeft vandaag een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van locoburgemeester Anke Klein. Hij wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege de bepalende rol die hij heeft gespeeld bij de ontwikkeling van het koor en het op de kaart zetten van de Kathedrale Koorschool Utrecht (KKU) in binnen- en buitenland.

De heer Beemster is tot op heden werkzaam bij de Salvator Parochie. Als dirigent van het Kathedrale Koor Utrecht heeft hij vanaf zijn aantreden in 1989 een bepalende rol gespeeld bij de ontwikkeling van het koor, de scholing van de kinderen van de Kathedrale Koorschool en volwassen zangers van de KKU.
Deze talenten en prestaties worden nooit breed ge√ętaleerd door de heer Beemster. Bescheidenheid past bij de dienende taak die muziek in de liturgie heeft. De heer Beemster heeft talent om muziek en liturgie elkaar te laten versterken, en is een vraagbaak voor kinderen en hun ouders als het gaat om hun muzikale ontwikkeling. Dat kenmerkt zijn hele loopbaan. Meneer Beemster is vanaf 1989 vrijwilliger bij de Nederlandse Gregoriusvereniging (NSGV). Hij was daar muzikaal adviseur en lid van diverse commissies. Hij heeft bijgedragen aan de opzet van een landelijk functieprofiel die de traditie van kerkmuziek in ere hield en een nieuwe lijn ontwikkelde.
Daarnaast zet de heer Beemster zich ook buiten de grenzen van ons land in en onderhoudt een groot netwerk aan (kathedrale) koren in binnen- en buitenland. Meneer Beemster is initiator, dirigent en artistiek leider van het jaarlijks CODA festival in Spanje. Ieder jaar vertrekt hij met een groep zangers een week naar Spanje om daar te repeteren met Spaanse zangers.

Cookieinstellingen