Negen innovatieve plannen binnen cultuursector krijgen geld van provincie Utrecht

Foto: Brenda Geisse via pixabay

Deze zomer daagde het Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht Utrechtse culturele en creatieve organisaties uit om met vernieuwende ideeën te komen. Plannen die de eigen organisatie, én de sector toekomstbestendig maken. Een totaalbudget van 255 duizend euro is toegekend voor de uitvoering van 9 innovatieve plannen.

Toekenningen zijn gedaan aan de volgende organisaties; De Helling, Het Filiaal Theatermakers, Podium Kosmik, Stichting Babastiki, Stichting Freaky Dancing, Stichting Niet Normaal, Studio Dries Verhoeven, Studio Figur en TivoliVredenburg.
Gedeputeerde Rob van Muilekom: ”We zijn blij met de kwaliteit van de plannen en trots op de regionale samenwerking: overheden, fondsen en de cultuursector slaan de handen ineen. Ook de gekozen werkwijze is vernieuwend en inspirerend. Naast vernieuwing in de culturele sector brengt dit fonds ook energie in de samenwerking tussen de publieke en private partijen. De noden in de cultuursector zijn groot en we stimuleren graag innovatie om de sector wendbaar en weerbaar te maken.”
Het fonds ontving maar liefst 75 aanvragen in de vorm van een videopitch. Hieruit werden dertien aanvragers geselecteerd om hun plan, met begeleiding, verder uit te werken. Onder leiding van voorzitter Pim van den Berg beoordeelde de achtkoppige Innovatiecommissie de uitgewerkte plannen onder andere op mate van innovatie, samenwerking en deelbaarheid binnen de sector.
Hans van der Pas, bestuurslid van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht: “We zien dat de belangstelling voor het innovatiefonds overweldigend is. Dat bevestigt voor ons dat het fonds in een duidelijke behoefte voorziet. Mooi om te zien dat we juist in deze moeilijke tijden het culturele veld kunnen helpen weer naar de toekomst te kijken.”
In 2021 zal een tweede aanvraagronde plaatsvinden, de deadline hiervoor is 1 februari 2021.

Reacties