Optische illusies van Marlou Beentjes in EXbunker

Foto: Marlou Beentjes

Een ruimtelijke ervaring van optische illusies. Grafisch ontwerp, gekleurd licht, muziek en kleding werken samen en vormen een installatie die continu verandert. Van 31 oktober tot 29 november zijn de optische illusies van Marlou Beentjes te zien in EXbunker in het Wihelminapark.

Wanneer je naar optische illusies kijkt, interpreteren je hersenen het niet zoals het in de werkelijkheid is. Optische illusies geven meerdere perspectieven op één beeld. In de installatie van Marlou Beentjes kan je deze verschillende perspectieven en optische illusies driedimensionaal waarnemen.  Het veranderende patroon verandert voor je ogen, telkens zie je nieuwe dingen. Dat voelt haast psychedelisch aan.
“Het intrigeert me dat mensen nog steeds alleen vanuit hun eigen perspectief naar de wereld kijken. Als we nou vanuit een ander zijn perspectief dit proberen te zien – met nadruk op proberen – dan zouden we veel meer van elkaar begrijpen.” Het werk van Marlou Beentjes bevat een maatschappijkritische ondertoon. De mens begrijpt eigenlijk zo weinig van de anderen om hem heen. Inzicht in andere perspectieven zou ieders blik zo verruimen. Een betere wereld begint in EXbunker.
 

Reacties