Expositie Springplank door net afgestudeerde HKU studenten

Foto: Springplank

Van 26 september tot 4 oktober is Springplank expositie te bezoeken op verschillende locaties op loopafstand in de binnenstad van Utrecht. Springplank biedt een podium aan makers die door de corona maatregelen hun afstudeerexpositie hebben misgelopen.

Springplank is een 9 dagen durende kunstroute door Utrecht, het publiek kan het evenement op deze manier verspreid bezoeken. Voor deze aanstormende professionals is een afstudeerexpositie dé Springplank naar een carrière binnen de creatieve sector. Vandaar dat de expositie de titel Springplank heeft gekregen.
De organisatie bestaat uit een groep van zeven net afgestudeerde Product Designers van de HKU die besloten het heft in eigen handen te nemen en zelf een fysieke expositie te organiseren waarbij de corona maatregelen in acht worden genomen. Naast de groep makers zijn er een student en een alumnus van de studie Kunst & Economie betrokken bij de organisatie om met hun organisatorische skills dit team te versterken. De gehele organisatie staat overigens los van de HKU, het is een eigen initiatief. 

Reacties