Muziekschool begint muziekpodium DUMStad

Foto: DUMStad

Utrecht is vanaf zondag 6 september een nieuwe plek voor muziek rijker: DUMStad. Dat meldt 3voor12. Het is een initiatief van DUMS (De Utrechtse Muziekschool). Om ook een publieksprogramma te kunnen aanbieden is DUMStad in het leven geroepen. Elke zondag is er een optreden.

De zalen in het voormalige UCK gebouw openen hun deuren voor allerlei muzikale initiatieven. Een van die zalen is een verborgen pareltje: de Marnixzaal. Deze zaal heeft nog weinig bekendheid onder het grote publiek, maar is al wel 150 jaar in gebruik. De eerste vier zondagen staan nu vast. Voor de eerste en tweede zijn de tickets al te reserveren, dit is gratis.
Er wordt gewerkt met vier verschillende divisies: pop & jazz, klassieke muziek, wereld muziek en oude muziek. Dat zijn de vier divisies waarin lesgegeven wordt op de muziekschool. Één divisie staat per zondag in het middelpunt, maar daaromheen zijn er verrassingen. In alle zalen kun je als bezoeker iets anders verwachten. In de eerste editie bijvoorbeeld gaat de bezoeker kennis maken met verschillende kanten van het spectrum pop. In de Marnixzaal speelt het dreampop duo ISLE, dat ook mooie visuals meeneemt en zijn eigen wereld creëert op het podium. In de Torenzaal speelt een middeleeuws ensemble en in de foyer wordt muziek gemaakt met een omgebouwde gokautomaat.

Reacties