Leon Keer verbindt hoofd en hart met enorme vloerschildering op het Berlijnplein

Foto: Mariska Kerpel

Leon Keer, een van ’s werelds bekendste kunstenaars in de 3D of anamorfische straatkunst, heeft afgelopen week bij stadslab RAUM in Utrecht een bijzondere vloerschildering gerealiseerd. Het werk van maar liefst 150m2 toont een kleurrijk werk genaamd ‘Sensibility and Sensitivity’ waarop een hart en hersens te zien zijn, die met elkaar verbonden zijn. Het werk trekt sinds de afronding afgelopen zaterdag al veel bekijks van voorbijgangers op het Berlijnplein. 

Kunstenaar Leon Keer heeft de afgelopen jaren op aanvraag diverse werken gemaakt in Europa, de Verenigde Staten, Mexico, de Verenigde Arabische Emiraten, Saudi Arabië, Rusland, Nieuw-Zeeland, Australië en verschillende landen in Azië. In zijn werk komen actuele onderwerpen komen naar voren, zoals klimaatverandering en de leefbaarheid van deze wereld. Het is voor het eerst in zijn carrière dat hij een ‘eigen’ plek krijgt in Utrecht, de stad waar hij zelf ook woont. “Het is bijzonder om een werk in mijn eigen stad te realiseren. Nu kunnen ook mijn eigen familie en vrienden ook eens kunnen komen kijken. Dat gaat toch lastiger als je aan de andere kant van de wereld werkt.”
Op de vraag of er een betekenis achter zijn nieuwe werk zit geeft de kunstenaar aan: “Ik wilde vooral iets maken dat positiviteit uitstraalt. En in deze moeilijke tijden is er behoefte aan een evenwicht tussen hart en hoofd.” 
De vloerschildering is van semi-permanente aard en zal de komende tijd nog te zien zijn op het Berlijnplein.
In tijden van COVID-19 dienen bezoekers altijd nadrukkelijk 1,5 meter afstand te houden van elkaar en de richtlijnen van het RIVM op te volgen. 
Ben je (nog) niet in de gelegenheid om je huis te verlaten? Binnenkort is een uitgebreide aftermovie over dit project te bekijken op de website van RAUM. 

Reacties