Utrechtse Studenten Koor en Orkest presenteren Italiaanse operaklassieker in de Botanische Tuinen

Foto: USKO

Deze zomer presenteren circa 150 muzikale studenten van het Utrechtse Studenten Koor en Orkest een productie van een Italiaanse operaklassieker in de Botanische Tuinen van Utrecht. Op 26, 27 en 28 juni voeren zij het meesterwerk van Pietro Mascagni – Cavalleria Rusticana – uit in een grote circustent. Met deze productie viert het USKO drie avonden op rij haar 75ste verjaardag en bewijzen de gepassioneerde studenten dat opera alles behalve saai en ouderwets is. De kaartverkoop voor de studentenopera is geopend en tot 7 maart 2020 is er een Early Bird korting.

Cavalleria Rusticana is een cocktail van de traditionele operathema’s; liefde, ontrouw, verraad, jaloezie en moord, omlijst door prachtige koorpartijen en het wereldberoemde intermezzo van Mascagni. Het USKO steekt het verhaal over een negentiende-eeuws Siciliaans dorpje in een nieuw jasje. Het verhaal speelt zich af in de grote circustent van Carnivale Rusticana waar de mislukte clown Turiddu probeert de liefde van de verleidelijke messenwerpster Lola, de ster van de show, terug te winnen. Het belooft een voorstelling te worden vol Italiaanse passie, opborrelende rivaliteit en sluimerende jaloezie die uitmondt in een fatale confrontatie.
Voor de studentenopera werkt het USKO samen met vijf topsolisten: Irene Hoogveld, Eric Reddet, Wiebe Pier Cnossen, Serena Perez en Linsey Coppens. De artistieke leiding van de productie is in handen van dirigent Gilles Michels, regisseur Arne Sybren Postma en vormgeefster Aimée Gersons.
Het Utrechts Studenten Koor en Orkest is het grootste studentenmuziekgezelschap van Nederland. In een vrije, ongedwongen sfeer werken 150 amateurmuzikanten samen om de grootste klassieke werken op hoog niveau uit te voeren. Cavalleria Rusticana is de eerste opera die het USKO volledig zal uitvoeren.

Reacties

Cookieinstellingen