Stadsgedicht over de Domtoren wordt morgen onthuld

Zicht op de Domtoren in de namiddag.
Zicht op de Domtoren in de namiddag.
Foto: Ramon Mosterd, Toerisme Utrecht

In september 2018 werd de motie ‘Denk aan de Dom’ door de Utrechtse gemeenteraad aangenomen. Daarin werd het college opgedragen ’te zorgen dat over 40 jaar de raad een herinnering zal ontvangen dat de Dom binnenkort een restauratie nodig zal hebben’ en ‘de vorm [van die herinnering] nader te bepalen en hierover te rapporteren aan gemeenteraad.’ Met deze opdracht kwam het gemeentelijk projectteam dat verantwoordelijk is voor de restauratie uit bij het Utrechts Stadsdichtersgilde.

Onno Kosters schreef het Stadsgedicht ‘Denk aan de Dom’, een 112 regels hoog en in de vorm van de 112-meter hoge Domtoren uitgevoerd gedicht – een vorm die de komende vijf jaar door de steigers aan het oog zal zijn onttrokken. Het gedicht zal worden geplaatst in het gemeentehuis, als herinnering aan alle toekomstige colleges om in 2059 na te gaan denken over de volgende restauratiefase.
De officiƫle onthulling van het gedicht zal plaatsvinden op donderdag 17 oktober, 19.30 uur, in de grote trouwzaal van het gemeentehuis.

Reacties

Cookieinstellingen