Museumhuis Van Ravesteyn is op zoek naar vrijwilligers

Foto: Margreet-Nijman

In augustus opent Museumhuis Van Ravesteyn. In 1932 ontwierp de architect Sybold van Ravesteyn (1889-1983) dit woonhuis voor zichzelf. Het vrijstaande huis is ontworpen in de stijl van het Nieuwe Bouwen en met de ronde, krullende vormen waar Van Ravesteyn een voorliefde voor ontwikkelde. De eigenaar van het pand, Vereniging Hendrick de Keyser, is op zoek naar vrijwilligers om samen met de bezoekers het huis tot leven te brengen.

In dit Museumhuis worden bezoekers uitgenodigd om zich thuis te voelen. Je mag plaatsnemen op de bank en in de laatjes van de kast kijken. Hier vind je dus geen bordjes met ‘niet aanraken’ of strenge suppoosten. Wél vind je er een gezellige groep met vrijwilligers die, altijd samen, in het Museumhuis bezig zijn.
Het woonhuis van Sybold van Ravesteyn is het vijfde huis dat als Museumhuis wordt geopend. Van Ravesteyn heeft de twijfelachtige eer om de ‘meest gesloopte’ architect van Nederland te zijn. Een groot deel van zijn leven was hij in dienst van de Nederlandse Spoorwegen, en veel van zijn stations en seinhuizen zijn inmiddels gesloopt. Gelukkig stelt Vereniging Hendrick de Keyser dit prachtige pand nu open voor publiek.  Daniëlle Schalkwijk, coördinator Museumhuizen, vertelt: “Vrijwilligerswerk in een Museumhuis betekent je thuis voelen in de mooiste panden van Nederland. De bezoeker wordt hartelijk ontvangen door vrijwilligers, alsof je bij iemand op bezoek komt. Vrijwilligers brengen het huis tot leven.”
Om vrijwilliger te worden in Huis Van Ravesteyn heb je geen specifieke voorkennis of ervaring nodig, maar interesse in architectuur, het pand of de geschiedenis van de regio is gewenst. Tijdens de kennismakingsperiode wordt verwacht dat vrijwilligers een dagdeel per week beschikbaar zijn, daarna is de minimale beschikbaarheid twee dagdelen per maand. Vereniging Hendrick de Keyser biedt haar vrijwilligers professionele begeleiding en een reiskostenvergoeding.
Iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk in Museumhuis Van Ravesteyn, kan zich aanmelden voor de vrijblijvende informatiebijeenkomst die Vereniging Hendrick de Keyser op 21 en 29 mei organiseert. Je krijgt er meer informatie en je kunt vragen stellen. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij Daniëlle Schalkwijk, coördinator Museumhuizen, via [email protected]  of 020-5210630. Zij kan ook andere vragen beantwoorden.
Vereniging Hendrick de Keyser bestaat 100 jaar en bezit 427 historische panden in Nederland. 100 jaar huizen redden voor het nageslacht heeft geleid tot een fantastische collectie woonhuizen. Uiteindelijk worden 35 karakteristieke huizen opengesteld voor publiek. Deze huizen nemen ieder een sleutelpositie in binnen de woonhuisontwikkeling in Nederland.

'

Reacties

article
71520
In augustus opent Museumhuis Van Ravesteyn. In 1932 ontwierp de architect Sybold van Ravesteyn (1889-1983)
https://utrecht.nieuws.nl/kunstcultuur/71520/museumhuis-van-ravesteyn-is-op-zoek-naar-vrijwilligers/
2019-05-02T16:36:17+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2019/05/02163547/Huis-van-Ravesteyn-werkkamer-Margreet-Nijman.jpg
Kunst & Cultuur