Margriet Sjoerdsma wint Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret

Foto: marie-jose-eldering

De jury van de Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret heeft unaniem besloten dat de Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret zal worden toegekend aan de zangeres en liedjesschrijver Margriet Sjoerdsma. Juryvoorzitter Steef Schinkel roemt haar oeuvre dat vele mooie en ontroerende liedjes kent. Opvallend is haar fluwelen stemgeluid, waarmee ze mooi gekozen woorden omtovert tot ontroerende liedjes.

De gegoten unieke bronzen leeuw, behorende bij deze prijs, zal op 2 februari 2019 overhandigd worden aan Margriet Sjoerdsma in het Rijksmonument Schiller Theater “Place Royale” te Utrecht. Deze avond zal Margriet Sjoerdsma zelf ook optreden onder begeleiding van pianist en componist Egbert Derix.
Margriet heeft te kennen gegeven dat zij deze prestigieuze prijs met liefde zal omarmen. De Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret wordt jaarlijks toegekend aan artiesten die zich toeleggen op het gebied van kleinkunst, muziek, zang en cabaret. Criteria voor de toekenning zijn onder andere de originaliteit en de betekenis voor zowel de muziek, zang en cultuur. De initiatiefnemer van deze prijs is de Stichting Behoud Schiller Theater “Place Royale” te Utrecht o.l.v. Steef Schinkel en Hannie Schinkel-Keizer.

Eerdere gelauwerden van de Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret:

2013-2014: Tineke Schouten (Cabaret) en Joris Schiks (Kleinkunst)


2014-2015: Herman van Veen (Kleinkunst)


2015-2016: Lenny Kuhr (Kleinkunst)


2016-2017: Meike Veenhoven (Kleinkunst)
 Claudia de Breij (Cabaret)

2017-2018: Alex Roeka (Kleinkunst)

Reacties