Pop-up Bioscoop op Utrecht Centraal

Foto: pixabay

Tijdens het Nederlands Film Festival (NFF) van 27 september tot en met 5 oktober kan op station Utrecht Centraal worden genoten van een aantal korte films. Van 12.00 – 21.00 uur kunnen reizigers dagelijks plaatsnemen in de Pop-up Bioscoop op de eerste verdieping. Het NFF verzorgt de programmering van de films.

De première van de films in de Pop-up Bioscoop vindt plaats op donderdag 27 september om 12.00 uur. De Pop-up Bioscoop wordt geopend door Silvia van der Heiden, directeur Nederlands Film Festival en Mirjam Schokker, manager station Utrecht Centraal. Bezoekers aan deze opening kunnen vrijkaarten winnen voor de premièrefilm Niemand in de stad die diezelfde avond te zien is in Pathé Rembrandt op het Nederlands Film Festival.
Het NFF is een echt Utrechts evenement, dat op deze manier al start op het moment dat je met de trein aankomt in de stad. Naast de Pop-up Bioscoop staat ook de Velo Electro in de stationshal, een omgebouwde Velorex-auto met schermen op het dak. In de Velo Electro worden korte trailers van de publiekspremières getoond, waaronder Rafaël, Vechtmeisje en Sprekend Nederland. In de Pop-up Bioscoop kunnen reizigers gratis kennis maken met het Nederlandse filmaanbod van het NFF. Er worden korte speelfilms, documentaires en animatiefilms vertoond, van 3 tot 25 minuten. De bioscoop is gratis toegankelijk en de film zijn geschikt voor alle leeftijden. In totaal is er drie uur aan filmmateriaal.
Station Utrecht Centraal wil een plek zijn waar mensen gastvrij ontvangen worden en ook prettig kunnen verblijven. De Pop-up Bioscoop is een verrassende en eigentijdse plek, waar mensen ontspannen kunnen wachten. De NFF Pop-up Bioscoop wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Ondernemersfonds Utrecht.

Reacties