Start aanleg mozaïek Vredenburgplein

Foto: Mario Gibbels

In mei wordt begonnen met de aanleg van het mozaïek op het Vredenburgplein. Er worden 490.000 granieten stenen van 9 bij 9 centimer gelegd, in tweëndertig kleuren. Wanneer alle stenen er liggen, zie je onder meer een vis, een kip, een croissant, olijven en lippenstift. Allemaal dingen die je op de markt tegen komt. Eind dit jaar moet het plein klaar

Het mozaïekplein is ontworpen door Jennifer Tee. Ze heeft zich laten inspireren door de markt die hier plaatsvindt en door de Romeinse geschiedenis waar de stad ook haar naam aan te danken heeft. In het ontwerp zijn bovendien de contouren van kasteel Vredenburg te zien. Op het plein komen 12 bomen en vier zitplaatsen. In 2017 konden de Utrechters kiezen uit vijf schetsontwerpen voor het plein. Een meerderheid koos voor Markt Mozaïek van Jennifer Tee. Het werk kreeg meer dan de helft van de 10.000 stemmen.
Naar verwachting start het leggen van de mozaïekstenen in mei. De werkzaamheden worden zo uitgevoerd dat de markt voldoende ruimte houdt. De markt blijft dus gewoon open. Eind van dit jaar is het plein naar verwachting klaar.

Cookieinstellingen