Centraal Museum trekt 310.000 bezoekers in 2017

Foto: Zoover

Het Centraal Museum in Utrecht heeft het recordaantal bezoekers van 285.000 in 2016 wederom verbroken. Het museum verwacht 2017 te eindigen met 310.000 bezoekers voor het Centraal Museum, inclusief Rietveld Schröderhuis en nijntje museum. Dit is een stijging van 25.000 bezoekers ten opzichte van 2016, waarin het museum zijn bezoek zag verdubbelen.

De directie, bestaande uit Bart Rutten en Marco Grob, is verheugd. Marco Grob: “De verbouwing en de aangescherpte koers van het Centraal Museum, de herprofilering van het nijntje museum, de UNESCO erfgoedstatus van het Rietveld Schröderhuis, alsmede een aansprekende programmering en deelname aan het De Stijljaar Van Mondriaan tot Dutch Design, werpen duidelijk vruchten af.”

Bart Rutten: “We zien ook dat de huidige tentoonstelling De wereld van Pyke Koch, de eerste grote overzichtstentoonstelling over deze kunstenaar in twintig jaar, zeer veel aandacht en daarmee bezoek trekt. Deze expositie heeft mede bijgedragen aan het succes.”

In het kader van het De Stijljaar organiseerde het Centraal Museum de tentoonstellingen Rietvelds Meesterwerk, Vroeg Droog en Bye Bye De Stijl. De tentoonstelling Uit de Mode, over honderd jaar mode verzamelen, behoorde eveneens tot de publiekstrekkers. Daarnaast organiseert het museum diverse kleinere tentoonstellingen, vaak met een Utrechts karakter, zoals de recent geopende presentatie Man Next Door van fotograaf Rob Hornstra.

Reacties