Bundelpresentatie Dichterbijen/Poet Bees van Carol Ann Duffy

Foto:

Op donderdagavond 23 maart wordt de nieuwe bundel Dichterbijen / Poet Bees van Carol Ann Duffy in Utrecht gepresenteerd. De Britse ‘Dichter des Vaderlands’ Carol Ann Duffy treedt deze avond samen met muzikant John Sampson op in het Auditorium van University College Utrecht. De toegang is gratis na reservering.

Carol Ann Duffy (1955) is sinds 2009 Dichter des Vaderlands en daarmee de eerste vrouw, Schot en LGBT op deze positie. In eigen land is Duffy mateloos populair; haar scherpe, grappige en ontroerende gedichten vonden hun weg naar een groot publiek.

Ter gelegenheid van Duffy’s komst naar Utrecht vertaalden Utrechtse studenten van de Master Vertalen tien gedichten uit haar oeuvre. Dichters van het Utrechts stadsdichtersgilde schreven tien responsgedichten. Het resultaat is een prachtige introductie van Carol Ann Duffy’s werk in Nederland.

De nieuwe bundel Dichterbijen / Poet Bees is een uitgave van Het Literatuurhuis en kost €7,50. Met vertalingen van Onno Kosters, Florianne Sollie, Maartje Stift en Helen Zwaan en een inleiding door Agnes Andeweg. De responsgedichten zijn van Peter Drehmanns, Hanneke van Eijken, Ruben van Gogh, Baban Kirkuki, Peter Knipmeijer, Onno Kosters, Nanne Nauta, Fred Penninga, Alexis de Roode en Els van Stalborch.

Cookieinstellingen