Een huis vol dromen door illustrator Oksana Drachkovska in Bibliotheek Neude

Foto: bibliotheek Utrecht

Op zaterdag 14 oktober komt de Oekraïense illustrator Oksana Drachkovska naar Bibliotheek Neude om een workshop te geven. Samen met kinderen (7-12 jaar) maakt zij in het Lab een huis vol dromen. Zelf moest Oksana haar droomhuis in Oekraïne verlaten.

Oksana Drachkovska
Waar voel jij je thuis? Wat zijn jouw mooiste herinneringen? Met welke mensen woon je in het huis? Vragen die Oksana de kinderen stelt. De antwoorden tekenen ze allemaal in hun droomhuis. Zelf heeft Oksana haar droomhuis in Oekraïne moeten verlaten. Ze woont nu in Barcelona. De workshop vor 7-12 jaar is op zaterdag 14 oktober van 11.00 – 12.00 uur in Lab Bibliotheek Neude. Deelname is gratis, kinderen moeten wel vooraf reserveren.

Dancing Buffalo
Voor het boek ‘De ware geschiedenis van Dancing Buffalo en andere verhalen over de oorspronkelijke bewoners van de wereld’ van Arend van Dam maakte Oksana de prachtige illustraties. Deze zijn van 14 oktober tot 5 november te zien in de Kijkkast in Bibliotheek Neude, op de jeugdafdeling 8-12 jaar. Om 14.00 uur op zaterdag 14 oktober presenteert Arend van Dam dit nieuwe boek. Het boek neemt je mee op een bijzondere reis langs de oorspronkelijke bewoners van onze aarde: van de Sami in het hoge Noorden tot de Masai in Afrika en van de Yanomami in Venezuela tot de Ainu in Japan.

Cookieinstellingen