Danny de Vries verkenner na voorlopige verkiezingsuitslag Provinciale Staten

Foto: gemeente Oudewater

Danny de Vries is door de lijsttrekkers in de Provinciale Staten van Utrecht aangewezen als verkenner. De opdracht die hij meekrijgt is om op een transparante manier duiding te geven aan de voorlopige verkiezingsuitslag die tot nu toe bekend is. Ook verkent hij welke mogelijkheden er liggen tot het vormen van een coalitie. Hij gaat vanaf vandaag, maandag 20 maart, met alle politieke partijen in gesprek.

Anton Verleun, lijsttrekker van de BoerBurgerBeweging, neemt als grootste partij het initiatief tot deze verkenning. “Danny de Vries is nu burgemeester in Oudewater. Hij is iemand die uit de stad komt, maar nu ook bestuurder is van een plattelandsgemeente”, aldus Verleun. “We willen met deze keuze een brug slaan tussen het platteland en de stad. We staan ervoor open om deze kloof te dichten. In de verkenningsopdracht willen wij als BoerBurgerBeweging opnemen dat helder moet worden welke thema’s volgens de politieke partijen in Provinciale Staten gevoelig liggen.”

Duidingsdebat
Het duidingsdebat werd gevoerd door 15 politieke partijen die volgens de voorlopige uitslag een zetel hebben bemachtigd in Provinciale Staten. De lijsttrekkers van deze partijen waren door de commissaris van de Koning Hans Oosters uitgenodigd om hun conclusies te trekken over de verkiezingsresultaten die op dat moment bekend zijn.
De provincie Utrecht benadrukt dat de uitslagen nog een voorlopig karakter hebben. Op 24 maart stelt het Centraal Stembureau van de kieskring Utrecht de uitslag vast. Dan worden ook de voorkeursstemmen en eventuele restzetels verrekend. Deze bijeenkomst is in de Statenzaal vanaf 13:00 bij te wonen.  bv

Reacties

Cookieinstellingen