Utregs Plekkie gaat met lampionnen op zoek naar pleegouders en steungezinnen

Foto: Hanna Barten via pixabay

De Week van de Pleegzorg (2-9 november) valt vlak voor Sint-Maarten. Utrecht viert dan ook slotweek van 900 jaar Utrecht. Op feesten voor bewoners in de tien Utrechtse wijken zullen de mooiste lichtsculpturen en lampions schijnen. Utregs Plekkie gaat tijdens deze week extra hard op zoek naar steungezinnen, pleegouders en plekkies. Ze sluiten aan bij de vuren in Leidsche Rijn (4 november) en Hoograven (6 november).

Sint-Maarten was een soldaat die zijn mantel deelde met een bedelaar en daarna christen werd. Eeuwen later vieren de kinderen nog steeds dit feest door langs de huizen te gaan met lampionnen en al zingend snoepgoed te verzamelen. Sint-Maarten staat voor je buren helpen, je mantel delen. En dat is precies wat steungezinnen en pleegouders doen: ze zijn lichtpuntjes voor kinderen in vaak donkere tijden. En ze zijn heel erg nodig.
Vrijwilligers gaan met de bakfiets van Utregs Plekkie naar de vuren en zullen lampionnen en informatiemateriaal uitdelen. Wil jij je lichtje laten schijnen voor de pleegzorg? Ben jij benieuwd naar de verschillende mogelijkheden om te helpen? Ga dan naar de website van Utregs Plekkie www.utregsplekkie.nl

Reacties

Cookieinstellingen