Toertochten van La Vuelta Holanda in Utrecht en Breda

Foto: Central Events

In 2022 komt La Vuelta dan eindelijk voor het eerst naar Nederland. Vanwege het coronavirus kon de start van de Spaanse ronde niet plaatsvinden in Nederland. Na twee jaar te hebben gewacht, is het jaar dan eindelijk aangebroken. Het weekend ervoor kunnen deelnemers zelf het parcours fietsen van de grote Spaanse ronde.

Op zaterdag 13 augustus vindt de Toerversie La Vuelta Holanda plaats in Breda. Deelnemers hebben de keuze uit drie vrije toertochten van 85, 115 en 165 kilometer. Het parcours volgt voor grote delen het parcours van de derde etappe van de Vuelta. Onderweg zijn sfeervolle verzorgingsposten ingericht en bij de finish worden deelnemers feestelijk in Spaanse sferen onthaald.
Op zondag 14 augustus vertrekken de toertochten vanuit Utrecht, waar de start van La Vuelta 2022 zal plaatsvinden. In Utrecht gaan de toertochten van start met een pelotonstocht van circa 20 kilometer waarbij er over het parcours van de tijdrit wordt gereden. Eerder finishte een etappe van de Giro d’Italia in Utrecht en startte al eens de Tour de France in de stad. Dit maakt Utrecht straks de enige stad ter wereld die alle grote wielerrondes heeft ontvangen. Met de komst van de Vuelta wordt de wielertrilogie voltooid.
Niet alleen wielrenners kunnen genieten van dit prachtige evenement. Er staan namelijk ook twee recreatieve tochten van 35 en 60 kilometer op het programma. Deze routes zijn zowel geschikt voor de stadsfiets, de bakfiets, de e-bike, de handbike als de ligfiets. 
Sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vanwege een handicap, is dit voor zo’n 1,7 miljoen mensen in Nederland, het geval. Het Fonds Gehandicaptensport heeft de droom om sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken. De organisatie van de Toerversie La Vuelta Holanda helpt graag een handje mee om deze droom werkelijkheid te maken. Tijdens de inschrijving is het daarom mogelijk om een donatie te doen aan het Fonds Gehandicaptensport.
Gisteren is de inschrijving geopend! Fiets jij ook mee? Je kunt je inschrijven via de website: www.toerversievuelta.nl. De eerste 600 deelnemers profiteren van Super Early Bird korting.

Reacties

Cookieinstellingen